از چند روز دیگر رقابت های المپیک 2020 در کشور ژاپن و به میزبانی شهر توکیو آغاز خواهد شد. به همین مناسبت تصمیم گرفتیم در این بخش به طور ویژه به رشته کاراته در این مسابقات بپردازیم.
تاریخچه کاراته
کاراته دارای قدمتی دو هزار سالهاست و یکی از استادان اولیه و مبتکران این فن «بودی دارما» است که حدود ۵۲۵ سال قبل از میلاد مسیح میزیستهاست. وی که از پیشوایان مذهبی بودایی بود، به تنهایی از هند به راه افتاد و پس از راهپیمایی چند هزار کیلومتری خود و با پشت سر گذاشتن موانع طبیعی بسیار مشکل موجود در آن زمان به چین رسید و در ایالت هون نان و معبد شائولین اقامت گزید. تعالیم بودیدهاراما شامل تمرینات شدید انضباطی و رعایت پرهیزکاری بود. وی ۹ سال رنج و ریاضت همراه با تفکر و برای این که شاگردانش نیز بتوانند در مقابل ساعتهای طولانی تفکر و اندیشه تاب مقاومت بیاورند و نیز با زورگویانی که تعالیم مذهبی و مردان دین را سد راه خود میدیدند به مبارزه و مقابله برخیزند ۱۸ حرکت تمرینی را ابداع نمود که در حقیقت زیر بنای حرکات کاراته امروزی است.
کاراته امروزی شکل تکامل یافتهای از کمپوی چینی (بوکس چینی) که نوعی رشته سنتی در ووشو میباشد که در ابتدا اوکیناواته نامیده میشد. از هنگامی که حکومتهای استبدادی در چین سلسله کینک ۱۶۴۴ سلسله ساتسوما در اوکیناوا به منظور جلوگیری از ورزیده شدن مخالفان و نیز تحت کنترل درآوردن مردم قانون منع استفاده از شمشیر را به مورد اجرا گذاشتند و به جمعآوری سلاحهای رزمی اقدام نمودند مردم به سوی آموزش هنر مبارزه با دست خالی روی آوردند که همین امر باعث شکوفایی هرچه بیشتر کاراته شد.
در سال ۱۹۲۱ یکی از بزرگترین استادان کاراته جزیره اوکیناوا گیچین فونا کوشی ۱۸۶۸–۱۹۵۷ توانست با قدرت و ظرافت تمام کاراته را به ژاپن معرفی نماید و برخی دیگر از هنر جویان که تحت تعلیم بزرگترین استادان اوکیناوا قرار گرفته بودند، تکنیکهای سنتی را با یکدیگر ترکیب نموده و سبکهای متعددی از کاراته را به وجود آوردند.
کاراته در المپیک توکیو
کاراته هم یکی دیگر از ورزش هایی است که در المپیک توکیو به رشته های ورزشی اضافه شده و مشخص نیست دائمی باشد یا موقتی!
در رقابت های المپیک امسال 8 بخش مختلف دارد؛ به عبارت دیگر 102 کاتا کار در وزن های مختلف برای کسب 8 مدال طلا، 8 مدال نقره و 8 مدال برنز تلاش خواهند کرد
قوانین کاراته
کاتاکاران در یک زمین 8 در 8 با هم مبارزه می کنند؛ زمان مبارزه 3 دقیقه است. در صورتی که اختلاف دو نفر به بیش از 8 امتیاز برسد، بازی به اتمام می رسد، از سوی دیگر در صورتی که بازی هیچ امتیازی نداشته باشد، داور برنده را انتخاب می کند. ضربات کاتاکاران از 1 تا امتیاز متفاوت است؛ یعنی ممکن است یک ضربه 1 امتیاز داشته باشد و دیگری 3 امتیاز
هر یک از هفت داور می توانند بین 0.5 تا 10 به کاتاکاران از لحاظ فنی نمره بدهند که در پایان طبق جدولی که درست می شود، به نفر اول این جدول 2 و از نفر آخر 2 امتیاز کم می شود. موضع گیری ها ، تکنیک ها ، حرکات انتقالی ، زمان بندی ، تنفس صحیح ، تمرکزف انطباق، قدرت ، سرعت و تعادل.