شهرآورد 98 پایتخت که عصر روز گذشته به میزبانی پرسپولیس در ورزشگاه آزادی برگزار شد، با نتیجه یک بر یک پایان یافت.
به گزارش طرفداری، باتوجه به این که آبیپوشان تهرانی با 6 امتیاز اختلاف نسبت به رقیب دیرینه، به صدر جدول تکیه زدهاند، نتیجه حاصلشده دستاورد مطلوبی برای مجیدی و شاگردانش به شمار میرود و پرسپولیس باید کماکان به انتظار لغزش احتمالی رقیب سنتی طی بازیهای آتی بماند.
در طول برگزاری مسابقه و پس از آن، رفتارهای احساسی یحیی گلمحمدی سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس بیش از همهچیز جلوهگری میکرد. پس از به ثمر رسیدن گل تساویبخش استقلال، اعتراضات گلمحمدی شدت گرفت و تداوم پرخاشگریها موجبات اخراج وی از زمین مسابقه را فراهم آورد؛ این در حالی بود که پرسپولیس از پتانسیل کافی برای تغییر مجدد نتیجه بازی بهرهمند بود اما سرمربی سرخها 15 دقیقه زودتر سوت پایان بازی را برای تیمش به صدا درآورد. احساسیترین سکانس رفتار گلمحمدی پس از مسابقه و از طریق انتشار پستی با محتوای «خداحافظ» در صفحات مجازی رقم خورد که شائبه استعفای وی را بر سر زبانها انداخت و فارغ از وضعیت جدول، نگرانی مضاعفی را به هواداران تحمیل کرد.
نگاهی اجمالی به جدول مسابقات حاکی از آن است که پرسپولیس تنها تعقیبکننده جدی استقلال در مسیر قهرمانی است. همچنین چینش مسابقات به گونهای است که میتوان شانس قابل توجهی برای کاهش اختلاف امتیاز مابین تیم اول و دوم متصور شد. با این وجود رفتارهای شتابزده گلمحمدی گویای آن است که سرمربی پرسپولیس شخصا قافیه را باخته، پرونده فصل را برای پرسپولیس بسته و ماموریت اهدای جام آسان به رقیب را بر عهده گرفته است. در کارنامه مربیگری گلمحمدی علاوه بر کسب قهرمانی، استیصال و استعفا رابطه مستقیم و سبقه قابل توجهی دارند؛ آنچنان که هواداران پرسپولیس را نیز عاصی کرده و دیگر سناریوی تماشاگرپسندی به شمار نمیرود.
البته پیشتر افشین پیروانی، سرپرست سرخپوشان تهرانی طی مصاحبهای اعلام کرده بود که داد و بیداد و اعتراض رمز موفقیت تیمها در لیگ است و این رفتار سرلوحه رفتار اعضای تیم پرسپولیس قرار خواهد گرفت. به نظر میرسد، رفتار احساسی یحیی گلمحمدی در طول برگزاری مسابقه دیشب و پس از آن، شمهای از عملکرد مطلوب و توصیهشده از سوی آقای سرپرست بوده است.
فارغ از اظهارات اخیر افشین پیروانی، اگر سرمربیان فوتبال را به واسطه نوع ارتباطی که با بازیکنان دارند به مثابه رهبران در علم مدیریت در نظر بگیریم، انتظار میرود یکی از شایستگیهای یک سرمربی برخورداری از هوش هیجانی باشد. بهرهمندی از هوش هیجانی به شخص توان آن را میبخشد که در مواجهه با موقعیتهای گوناگون توان درک احساسات خود و دیگران را داشته باشد و عهدهدار مدیریت و هدایت آن در مسیر مناسب شود تا احساسات نه تنها به عنوان مانع موفقیت عمل نکنند، بلکه فرصتآفرین و زمینهساز تحقق اهداف باشند.
آقای آموزگار، روزهای سخت، انسانهای سخت میخواهند! ادامه راه وقتی کسی نیست که صف بکشد و برایمان دست بزند، دشوارتر خواهد شد.