نام : آقای ربات (Mr.Robot)
سازنده: سم اسماعیل
بازیگران : رامی مالک ، کریستین اسلیتر ، چارلی چایکین
Imdb(آی ام دی بی): 8.6 رتبه 184 و برنده 3 امی
روتن تومیتو : ۹.۶
در این مقاله بهبررسی نکات و حقایق جالب سریال Mr. Robot که یکی از بهترین سریالهای مربوطبه حوزه هک است خواهیم پرداخت .
اگر به تکنولوژی و بهخصوص موضوعات مربوطبه هک علاقه داشته باشید، بدون شک سریال «آقای ربات» یا همان Mr. Robot را دیدهاید. یک سریال آمریکایی که با انتقاد از سیاستهای سرمایهداری سعی دارد نشان دهد که تکنولوژی چقدر میتواند در زندگی امروز آدمها تاثیر بزرگی داشته باشد و همزمان میتواند یک کشور بزرگ را دگرگون کند. سم اسماعیل خالق این سریال که خودش علاقه زیادی به این مسائل دارد، سالها روی روند داستان و طراحی شخصیتهای آن وقت گذاشت تا بهخوبی بتواند این سریال را در واقعیترین شکل خود در اختیار علاقهمندان سریالهای تلویزیونی قرار دهد. سریال Mr. Robot با تمام پیچیدگیهایش یک درام بسیار جذاب درون خود دارد که بهراحتی ارزش تکرار تماشای آن را بالا میبرد. ایفای نقش بسیار زیبا و هنرمندانه رامی مالک دیگر نقطه مثبت این مجموعه تلویزیونی بهشمار میرود، ایفای نقشی که جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی مرد برای حضور در یک سریال درام در جشنواره جوایز امی در سال ۲۰۱۶ را به او اختصاص داد. ملک همچنین در همان سال جایزه بهترین بازیگر مرد سال را از طرف منتقدین کسب کرد.
بهطور حتم با تماشای این سریال کنجکاو خواهید شد که چه مقدار از موضوعات فنی داستان آن به واقعیت نزدیک هستند. جواب این سؤال حتما شما را غافلگیر خواهد کرد. قطعا میدانید که روند داستانی این اثر واقعیت ندارد و تنها زاییده ذهن نویسندگان و تیم سازنده آن تلقی میشود ولی بااینحال سم اسماعیل قصد داشت تا جزییات داستانی سریال را تا جای ممکن به واقعیت نزدیک کند. تمام عملیات هک کردن سایتهای مختلف که در سریال مشاهده میکنید درکنار تخیلی بودن داستان سریال، بسیار واقعی بهنظر میآیند؛ خب این واقعی بهنظر آمدن بهایندلیل است که تمام آنها واقعی هستند و تمام عملیات هکِ موجود در سریال واقعا انجام شده است. سم اسماعیل برای عملی کردن ایده خود از مایکل بازل، مامور سابق جرائم سایبری نیروهای FBI کمک بسیاری گرفت تا جاییکه درنهایت نام بازل در میان اسامی تیم سازنده سریال بهچشم میخورد.
اسماعیل برای واقعیتر کردن سکانسهای مربوطبه عملیات هک در داستان سریال از توصیههای بازل نهایت استفاده را برد تا تمام آن تصاویر بهصورت واقعی بهتصویر کشیده شوند. نکته بسیار جالب این موضوع جایی است که تمامی سکانسهای هک کردن سایتهای مختلف توسط هکرهای بسیار معروف برنامهریزی شدهاند و شخصیتهای سریال تنها از الگوریتمهای آنها پیروی کردهاند. کدهای استفاده شده برای عملیات هک در داستان سریال «آقای ربات» همگی پس از استفاده سوزانده شدند تا دست افراد سودجو نیفتند. همچنین اسامی هکرهای حاضر در این سریال هیچوقت فاش نشدند تا برای آنها مشکلی پیش نیاید. سم اسماعیل با این کار شاید چند قانون مهم قضایی را زیر پا گذاشته باشد ولی نتیجه آن سریالی شد که در آن با عملیات واقعی هک طرف خواهیم بود.
سم اسماعیل که ایده ساخت چنین اثری را سالها در ذهن خود داشت برای نوشتن داستان و طراحی شخصیتهای حاضر در آن وقت بسیار زیادی را صرف کرده تا نتیجه نهایی به اثری با کیفیت تبدیل شود. او در مصاحبهای با اشاره به فیلمهایی که برای این موضوع از آنها الهام گرفته نشان داد تا کیفیت بالای این سریال و داستان جذاب آن بیدلیل نبوده است. او با اشاره به این موضوع گفت: «من برای ساخت سریال Mr. Robot فیلمهای بزرگ تاریخ سینما را بارها و بارها تماشا کردم و از فیلمهایی مانند فیلم American Psycho، فیلم Taxi Driver، فیلم A Clockwork Orange و فیلم The Matrix در این مسیر کمک زیادی گرفتم. جو حاکم بر این فیلمها بهگونهای طراحی شده که بهراحتی استرس داستان خود را به بیننده منتقل میکند و من هم سعی کردم با الهام از آنها این موضوع را به سریال اضافه کنم.
همچنین برای طراحی شخصیت الیوت آلدرسون فیلم Fight Club را به دفعات و با دقت بسیار زیاد تماشا کردم. شخصیت اصلی این فیلم مانند الیوت از اختلال تجزیه هویت یا همان اختلال چند شخصیتی (Dissociative Identity Disorder) رنج میبرد. با زیر نظر گرفتن شخصیت اصلی این فیلم توانستم او را با مسايلی مانند «ضد مصرفگرایی» و «ضد استقرار» ترکیب و شخصیت الیوت را طراحی کنم. همچنین شخصیت پدر الیوت نیز در این مسیر کمک زیادی به اختلال شخصیتی او کرده تا کاملا به یک فرد دچار اختلال و شدیدا افسرده تبدیل شود. برای پیچشهای داستانی این سریال نیز از سریال بسیار محبوب و جذاب Breaking Bad و فیلم بینظیر Blade Runner الهامهای زیادی گرفتم».
یکی از مهمترین المانها در روند داستانی سریال افکار شخصیت الیوت آلدرسون قلمداد میشوند؛ افکاری که بهقدری مهم هستند که میتوان بهعنوان یک شخصیت جدا به آنها نگاه کرد. در تمام طول سریال ما بهطور مدام به افکار الیوت گوش میدهیم و نکته جالب اینجا است که همزمان با ما خود رامی ملک هم در هنگام ایفای نقش آن سکانسها به افکار شخصیت الیوت گوش میدهد. پس از تمام شدن مراحل ساخت سریال تیم سازنده آن و رامی ملک به این موضوع اشاره کردند که ملک برای ایفای نقش در آن سکانسها از روشی بسیار جالب بهره میبرد. او صدای خود را برای به زبان آوردن جملههای مربوطبه افکار الیوت و پخش آنها در سریال از قبل ضبط و یک نسخه از آن را در اختیار تیم سازنده و یک نسخه دیگر از آن را بهوسیله یک هندزفری بیسیم در زمان فیلمبرداری برای خود پخش میکرد. بهاینصورت هر زمان که ما صدای افکار الیوت را میشنویم خود شخص رامی ملک هم درحال شنیدن آنها خواهد بود. نکته جالب دیگر درباره ایفای نقش رامی ملک فرو رفتن او در شخصیت الیوت تلقی میشود. یادتان هست خیلی وقتها شخصیت الیوت در سریال حتی به حرفهای اطرافیان خود حتی گوش هم نمیداد؟ خب این اتفاق نیز واقعا میافتاد. خانمی بهنام سارا وظیفه داشت تا زمانیکه شخصیت الیوت حواسش به اطراف خودش نیست ازطریق همان هندزفری بهطور مرتب درون گوش رامی ملک صحبت کند. بههمیندلیل در بسیاری از سکانسهای مربوطبه این لحظات رامی مالک اصلا صدای دیگر بازیگران را نمیشنید و حسی که از شخصیت الیوت به بیننده منتقل میشد بسیار طبیعی بود.
این موضوع یک مشکل اساسی داشت و آن هم صدماتی بود که آن هندزفری میتوانست به شنوایی رامی مالک وارد کند. او پس از یک روز فیلمبرداری و استفاده از هندزفری بیسیم بهمدت یک ساعت نمیتوانست صدای اطراف خود را بهخوبی بشنود و در بعضی اوقات چند قطره خون در گوش او پدیدار میگشت. بنابر توصیههای تیم سازنده فیلم و پزشک حاضر در آن صحنهها که به ملک توصیه کردند یا این کار را انجام ندهد یا از یک موسیقی آرام استفاده کند، رامی مالک بازهم به همین روش نقش الیوت آلدرسون را ایفا میکرد. در یکی از سکانسها که در منطقه Times Square شهر نیویورک فیلمبرداری میشد، بهخاطر شلوغی و سروصدای زیاد رامی ملک از سارا تقاضا میکند تا در گوش او بهجای حرف زدن فریاد بزند تا او هیچ صدایی را نشنود! پس از اتمام فیلمبرداری این سکانس گوش رامی ملک و هندزفریهای او کاملا خونآلود شده بودند، چرا که فریاد زدن در گوش او به مدت زیاد باعث شده بود جراحت کوچکی به گوش او وارد کند.
منبع : www.zoomg.ir