پنجمین دوره بازیهای کشوری اسلامی درحالی فردا با برگزاری مراسم افتتاحیه رسما آغاز میشود که حاشیههای حضور کاروان ایران در این دوره از رقابتها هنوز ادامه دارد.
به گزارش طرفداری و به نقل از ایرنا، حاشیههای کاروان ۵۰۰ نفره ایران از اعزام زود هنگام برخی اعضای کادر سرپرستی به قونیه آغاز شد؛ جایی که اصغر رحیمی سرپرست کاروان به همراه هادی ساعی معاون کاروان و عاطفه اسلامیان مسئول امور بین الملل کاروان از پنجم مردادماه راهی ترکیه شدند تا به گفته خود برخی مشکلات را پیش از رسیدن اعضای کاروان حل و فصل کنند اما خانوادگی شدن این سفر و حضور پسر ساعی و فرزند اسلامیان در قونیه که شایعه شده (فرزند ساعی) با ID کارت مسابقات در دهکده بازیها تردد میکند، صدای انتقادات را بلند کرد. بهخصوص اینکه پیشتر گفته شده بود به دلیل محدودیتهای در نظر گرفته شده از سوی میزبان، برخی مربیان امکان اسکان در دهکده بازیها را ندارند. البته شایعه صدور ID کارت مسابقات برای فرزند ساعی هنوز از سوی هیچ منبع موثقی تایید نشده است.
فضای مجازی بلای جان مهمانان ناخوانده!
با این حال اما انتشار برخی عکسها در فضای مجازی، شائبه حضور چند میهمان ناخوانده را در پشت صحنه کاروان قوت بخشید. درحالی که مسئولان کمیته ملی المپیک از خانوادگی شدن سفر کادرسرپرستی و حاشیههای ایجاد شده توسط آنها ابراز بیاطلاعی کردند، سیدرضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک درخصوص سفر زودهنگام کادر سرپرستی عنوان کرد این موضوع با هماهنگی کمیته و برای حل و فصل ۱۲ مورد در قونیه انجام شد. او حتی تاکید کرد یکی از این موارد هماهنگی درخصوص تغییر لیست ورزشکاران برخی رشتهها از جمله کشتی، والیبال و تیروکمان بود و کادرسرپرستی برای رفع کردن مشکلاتی از این دست زودتر به قونیه رفت.
معلم میزبان در چالش حل معضلات خودیها
در طرف مقابل اصغر رحیمی سرپرست کاروان در مصاحبههای مختلف تاکید کرد بیتجربگی کمیته برگزاری بازیها باعث شده تا کادر سرپرستی ایران ناچار شود برخی نکات را به مسئولان این کمیته آموزش دهد. در چنین شرایطی انتظار میرفت کادر سرپرستی ایران که نقش معلم میزبان در قونیه را بازی میکند، بهترین شرایط را برای اعضای کاروان خود فراهم کنند؛ بهخصوص اینکه این کادر چند روز پیش از باز شدن دهکده بازیها در قونیه حضور داشت.
سفر ۳ ساعته به قونیه ۱۳ سال طول کشید
اما با ورود اولین گروه از ورزشکاران ایران به دهکده بازیها، مشکلات سرباز کرد. چارتر نبودن سفر اعضای کاروان اولین مشکل بود؛ آن هم در شرایطی که امکان پرواز مستقیم از تهران به قونیه وجود داشت اما در اقدامی سوالبرانگیز، اعزامیان مجبورند به آنکارا بروند و با طی کردن مسیر ۲۸۰ کیلومتری با اتوبوس وارد دهکده بازیها در قونیه شوند. سفر زمینی که گفته میشود چیزی حدود ۴ الی ۵ ساعت طول میکشد و در همان بدو امر گرسنگی افراد در مسیری اتوبوسی و عدم تهیه غذا برای اولین گروه اعزامی گویا حسابی سروصدای همه را درآورده بود.
مسیر انتخابی برای رسیدن کاروان ایران به قونیه واکنش کوروش باقری مدیر تیمهای ملی وزنهبرداری را هم به دنبال داشت تا بگوید: فکر نمیکردیم برای رسیدن به کشور بغل گوشمان ۱۳ ساعت در راه باشیم!
ریکاوری با پنکه در شرجی قونیه
کمیته برگزارکننده بازیها درحالی دانشگاه سلجوق را به دهکده محل اقامت ورزشکاران اختصاص داده که این دانشگاه به دلیل تعطیلی در تابستان، سیستم سرمایشی ندارد و با توجه به گرمای هوا در مردادماه، ورزشکاران ایرانی از دمای بالا و غیرقابل تحمل اتاقهای محل اسکانشان به شدت گلهمند بودند. نکته عجیب ماجرا اینکه چرا کادرسرپرستی پیش از ورود ورزشکاران فکری برای حل این مشکل نکرده بود؟ مگر آقای رحیمی و کادر همراهش برای حل مشکلاتی از این دست زودتر راهی ترکیه نشده بودند؟ پس در مدت زمان طولانی حضورشان در ترکیه چه میکردند که با اعتراض تند ورزشکاران چند فدراسیون، درنهایت بعد از ۴ الی ۵ روز، دستور خرید ۱۲۰ دستگاه پنکه از ایران و توسط صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک صادر شد تا ورزشکاران بتوانند در اتاقهای خود و در دمای مناسب استراحت کنند؟
اعتراض به نبود سیم کارت و اینترنت
عدم تهیه سیمکارت و تامین اینترنت برای اعضای کاروان، یکی از دیگر از مشکلات اساسی تیمهای اعزامی بود که آن هم با ورود مجدد رییس کمیته ملی المپیک به ماجرا حل شد. این مسئله بهقدری برای وسلین وویوویچ، سرمربی مونتهنگرویی تیم ملی هندبال مردان ایران ناراحتکننده بود که اعتراض خاصی نسبت به آن انجام داد. او که وضعیت اتاقها و محل اسکان ورزشکاران را فاجعهبار خوانده بود با تاکید بر این که این شرایط در شان او و تیمش نیست، بلیت برگشت به کشورش را تهیه کرده و حتی گفته بود چون به او توهین شده حاضر نیست به ایران برگردد. درنهایت هم با پادرمیانی سرپرست تیم هندبال وسلین متقاعد به ماندن شد.
تحمیل لباسهای پلاستیکی به کاروان با اعمال سلیقه شخصی
لباسهای پلاستیکی هم از دیگر مشکلات عجیب و غریب کاروان ایران در قونیه است. لباسهایی که توسط برند متعلق به صمد نیکخواه بهرامی بسکتبالیست نامدار ایرانی تهیه شده اما جنس لباس هتلی ورزشکاران اصلا مرغوب نیست و به دلیل مناسب نبودن لباسها با شرایط آبوهوایی قونیه که به شدت شرجی است، ورزشکاران حاضر به پوشیدن آن نیستند و حتی برخی فدراسیونها اقدام به تهیه لباس برای اعضای تیم خود کردهاند. البته گفته میشود کمپانی SNB لباسهای مرغوب و مناسب هم داشته اما با اعمال سلیقه یکی فرد مسئول در کمیته، جنس و مدل لباس کاروان تغییر کرده است که علت این اتفاق هم در نوع خود جای سوال دارد!
سفر ۲۰۰ میلیونی اعضای هیئت اجرایی به قونیه
تازهترین حاشیه کاروان ایران در قونیه، سفر غیرضروری ۴ نفر از اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک به قونیه است. مجید کیهانی، علی دادگر، سید عبدی افتخاری و علیرضا رحیمی درحالی راهی ترکیه شدهاند که هیچ یک نه فدراسیونی دارند و نه دلیلی برای حضور در مسابقات. آن هم در شرایطی که هزینه اعزام هر فرد به قونیه چیزی بالای ۵۰ میلیون تومان است و بدون احتساب هزینههای جانبی، حضور بیمورد این ۴ نفر دست کم ۲۰۰ میلیون تومان خرج روی دست کاروان گذاشته است البته اگر این افراد بابت این حضور حق ماموریت دریافت نکنند. نام این ۴ نفر درحالی رسانهای شده که هنوز آمار دقیقی از حضور نفرات اضافه در کاروان در دست نیست. حال باید منتظر ماند و دید.