مربی سابق تیم ملی تکواندو به حضور برخی از بانوان ملیپوش در ترکیب تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی جهان انتقاد کرد.
به گزارش طرفداری، تیمهای ملی تکواندو مردان و زنان ایران در مجموع با کسب ۳ مدال برنز در مسابقات قهرمانی جهان به میزبانی مکزیک در جایگاه نازل هجدهم ایستادند. سهم زنان از این مدالها هیچ بود و مردان هم نتوانستند حتی یک طلا یا نقره کسب کنند.
البته بیژن مقانلو تیمی جوان و متحولشده به گوادالاخارا برد، تا حدی که چهار دانشآموز در ترکیب اعزامی جای داشتند. پیشتر تیم ملی با دو سرمربی هدایت میشد اما قبل از رقابتها، علیمحمد بسحاق کنار کشید و ترجیح داد نیمکت را به طور کامل در اختیار مقانلو قرار بدهد.
از طرفی صادر نشدن ویزا از سوی انگلستان باعث شد تکواندوکاران، فرصت حضور در رقابتهای گرندپری منچستر را از دست بدهند. از سوی دیگر تکواندوکاران عملکرد ضعیفی داشتند و نتیجهای ناامیدکننده کسب کردند.
مربی سابق تیم ملی تکواندو به بررسی دلایل ناکامی تکواندوکاران ملیپوش در مسابقات قهرمانی جهان پرداخت و انتقاداتی را متوجه کادر فنی کرد.
مرتضی کریمی درباره عملکرد تیم ملی تکواندو در مسابقات قهرمانی جهان اظهار داشت:
به نظرم عملکرد تیم ملی تکواندو را باید از دو بعد فنی و حواشی قبل از مسابقات بررسی کنیم. تکواندوکارانی که به مسابقات جهانی اعزام شدند بعد از چند وقت دوری از رقابتها و عدم حضور در مسابقات گرندپری به جهانی اعزام شدند و به همین خاطر مورد محک قرار نگرفتند. دومین موضوعی که میتوان گفت روی نتیجهگیری تیم ملی تأثیر گذاشت، بلاتکلیفی در کادرفنی بود. پس از مسابقات آسیایی مشخص نبود کدام سرمربی هدایت تیم ملی تکواندو را در جهانی برعهده میگیرد. البته اگرچه بیژن مقانلو کار خودش را انجام میداد، اما این سردرگمی وجود داشت که بالاخره هدایت تیم در جهانی برعهده کیست. این موضوع بار روانی برای تیم و سرمربی ایجاد کرد.
وی ادامه داد:
تکواندوکارانی که برای مسابقات جهانی انتخاب شدند و به قول عدهای برای انتخاب این افراد ریسک کردیم، در رقابتهای انتخابی حریفان خودشان را شکست دادند. اگر انتخابی برگزار نمیشد شاید دیدگاه مقانلو تعداد دیگری از تکواندوکاران بود اما این تکواندوکاران در انتخابی پیروز شدند و بالاخره در ترکیب تیم قرار گرفتند. البته اتفاق خوبی در تیم ملی رخ داد؛ به هر حال جوانگرایی شد و تکواندوکاران آیندهدار و جوان به تیم ملی اضافه شدند.
مربی سابق تیم ملی تکواندو در خصوص دلایل عملکرد ضعیف تکواندوکاران به آنا گفت:
یکی از دلایلی که فکر میکنم ضعف تیم ما محسوب میشود این است که تکواندوکاران خیلی زود شناخته میشدند. در دور اول با توجه به اینکه تکواندوکاران در رنکینگ نبودند مقابل حریفان خیلی خوب ظاهر میشدند اما هر چقدر به مراحل بالاتر میرفتند، خیلی زود شناخته میشدند و دستشان برای حریفان رو میشد. ضعف دیگر تکواندوکاران ما این بود که از نظر بدنی کم میآوردند.
کریمی خاطرنشان کرد:
به نظر جامعه تکواندو باید صبور باشد و بپذیرد که تیم جوان است. باید به آنها فرصت داد. این تیم اگر در مسیر درست قرار بگیرد قطعا آیندهدار خواهد بود. نباید از حالا شروع به تخریب تیم ملی کنیم و قبل از اینکه تیم به ایران بیاید از تغییر کادرفنی صحبت کنیم. زمانی که این تکواندوکاران برای مسابقات جهانی انتخاب شدند به مقانلو هم گفتم خودکشی آگاهانه انجام داده است. جامعه ما نتیجهگرا است و نمیپذیرد سرمربی ریسک کند.
مربی سابق تیم ملی تکواندو به استرس بالای کادرفنی اشاره کرد و گفت:
قطعا استرس بالای کادر فنی تیم را با چالش روبهرو کرد. عوامل زیادی در عدم نتیجهگیری تأثیر میگذارد که یکی از آنها همین استرس کادرفنی است. هادی ساعی از نزدیک استرس مقانلو را دیده و از آن خبر دارد و حتی قبل از مسابقات هم به این موضوع اشاره کرده بود اما سوال اصلی اینجاست که برای رفع این استرس چه کاری انجام دادهاند؟ خاطرم هست زمانی مقانلو سرمربی یک تیم بود و من و ساعی مدیرفنی و سرپرست بودیم؛ در آن زمان هم مقانلو استرس داشت ولی من و ساعی سعی کردیم نگرانی و استرس کادرفنی را کنترل کنیم.
وی عنوان کرد:
در مسابقات جهانی چه کسی به مقانلو کمک کرد تا استرس خود را کنترل کند؟! مربی کنارش توانایی کنترل استرس او را نداشت. مدیرفنی هم کمک مقانلو نبود. در این شرایط که فشار روانی روی سرمربی زیاد است، فرد نیاز دارد یار کمکی داشته باشد. متأسفانه کسی کنار مقانلو نبود و همین موضوع باعث شد تمرکز فکری او بههم بریزد و نتواند درست تصمیم بگیرد.
کریمی همچنین در ادامه درباره عملکرد سجاد مردانی و کسب مدال برنز او گفت:
فکر میکنم مردانی را قبل از این مسابقات از لحاظ روانی تخریب کردند. او بازیکن بزرگی است و همه معترض بودند چرا در ترکیب تیم قرار گرفته است. همین موضوع یک بار روانی روی این بازیکن ایجاد کرد، ولی مردانی باتوجه به رنج سنیاش توانست به مدال برسد که نشان میدهد سن و سال تأثیر زیادی ندارد. مهدی خدابخشی هم چنین شرایطی دارد و در رده سنی مردانی است، اما به او اعتماد به نفس و باور تزریق کردند و موفق شد در مسابقات جهانی به مدال طلا برسد.
وی تصریح کرد:
اگرچه در مسابقات جهانی مدال خوبی کسب نکردیم اما عملکرد تکواندوکاران نشان داد آنها زنگ تفریح نیستند و برای رسیدن به هدف و خواستهشان تلاش کردهاند. همه آنها با نتایج نزدیک بازی را به حریف واگذار کردند. توانایی تکواندوکاران ما بالاست ولی فکر میکنم یکی از مشکلات اصلی آنها ضعف بدنی بود و ملیپوشان در راند سوم و چهارم توان بازی کردن نداشتند. این موضوع نشان میدهد بدنسازی خوبی نداشتهاند و هر چقدر هم به مراحل بالاتر میرفتند شادابی لازم را نداشتند.
کریمی در خصوص عملکرد بانوان در مسابقات جهانی گفت:
بانوان ما نشان دادند آنچه در آسیایی نشان دادند، در جهانی با آن فاصله زیادی داشتند. البته مسابقات آسیایی سطح پایینتری نسبت به جهانی دارد ولی نشان دادند در مدت زمانی که در اردوی تیم ملی بودند به لحاظ فنی و بدنی رشد نکردند. آنها بسیار سردرگم بودند و نمیدانستند چه کاری انجام دهند. البته شاید چون بدون انتخابی برخی تکواندوکاران را انتخاب کردند و این نفرات ناعادلانه به تیم آمدند، این اتفاق رخ داد. از طرفی کادر فنی و بازیکنان هم تجربه جهانی را نداشتند.