طرفدارى- موناكو در ليگ قهرمانان بعد از شكست 0:1 مقابل يوونتوس در تورين، هنوز شانس خود را براى صعود به دور بعدى از دست نداده است. در ليگ فرانسه نيز اين تيم بعد از شروعى فاجعه بار به تدريج به شرايط ايده آلى رسيده و هم اكنون رده سوم اين رقابت ها را در اختيار دارد. اما در اوايل ماه سپتامبر سال گذشته، آينده خوبى براى اين تيم هرگز قابل پيش بينى نبود.
ديمترى ريبلوبلوف ميلياردر روسى بيشتر سهام باشگاه موناكو را اختيار دارد، اما بعد از جدايى وى از همسرش النا كه به نقل از روزنامه فرانسوى L’Equipe سه و نيم ميليارد يورو هزينه داشته است، ايالت خود مختار موناكو به دستور آلبرت دوم پادشاه اين منظقه، از اهداى شهروندى موناكو به اين ميلاردر روسى با وجود سرمايه گذارى ميليونى وى در تيم موناكو خوددارى نمود كه اين مسئله با تهديد كناره گيرى اين حامى بزرگ مالى از موناكو مواجه شد. در صورت روى دادن چنين اتفاقى خطر سقوط به ليگ پايين تر بارديگر موناكو را به شدت تهديد مى نمود و اين تيم هرگز از شرايط خوب فعلى برخوردار نبود.
مثال موناكو به صورت برجسته اى نشان مى دهد كه چرا قانون 1+50، قانون منطقى و هدفمندى است. اگر بيشتر سهام باشگاه هاى فوتبال كه در هر هفته باعث به وجود آمدن هيجان و نشاط خاصى در بين طرفدارانشان مى شوند، به جاى آنكه در اختيار اكثريت قرار گيرد، در اختيار يك نفر باشد. سرنوشت يك باشگاه بستگى شديدى به تصميم ها و مديريت يك نفر پيدا مى كند كه اين مسئله مى تواند آثارى منفى همانند آنچه در موناكو روى داده، به همراه داشته باشد. بسيارى از كارشناسان و مطبوعات آلمان نيز به درستى اين قانون براى اسير نشدن ورزش محبوب آلمان ها در دستان سرمايه گذاران متمول اذعان نموده اند.
كريستين اشترايش سرمربى فرايبورگ در اين خصوص معتقد است:"بايد از فوتبال در مقابل جريان اقتصادى سازى و سود دهى حمايت نمود، تا اينكه پول در فوتبال نقشى مهم تر و فراتر از اتفاقات درون مستطيل سبز و تماشاگران عاشق فوتبال، پيدا نكند. به همين دليل من معتقدم كه قانون 1+50 مى بايست همچنان در فوتبال آلمان مراعات شود."
اين قانون در آلمان نقض نخواهد شد، اما برخى مواقع استثنائاتى براى برخى از تيم ها در اين زمينه از سوى سازمان ليگ فوتبال آلمان DFL لحاظ شده است. براى نمونه شركت خودروسازى فولكس واگن (VW) بر اساس مجوزى خاص از سوى DFL همه سهام باشگاه وولفسبورگ را عهده دار شده است. در حال حاضر همچنين شركت خودروسازى VW با توجه به در اختيار داشتن درصدى از سهام Audi ديگر خودروساز آلمانى به نوعى سهام دار باشگاه هايى نظير بايرن مونيخ و اينگول اشتادت، تيمى كه در اين فصل از شانس خوبى براى صعود به بوندسليگاى يك نيز برخوردار است، به حساب مى آيد، كه نسبت به اين موضوع نگاهى منتقدانه در فوتبال وجود دارد.
هانس يوآخيم واتسكه از مديران باشگاه دورتموند در اين زمينه مى گويد:"وولفسبورگ باشگاهى است كه از سرمايه هاى فراوانى برخوردار است و اگر خودرو سازى VW به همين نحو به حمايت خود ادامه دهد، هيچ مرزى براى وولفسبورگ وجود نخواهد داشت." چنين اظهار نظراتى بعد از خريد ستارگانى نظير آندره شورله و كوين دى بروين كه با حمايت هاى مالى خودروسازى VW صورت گرفته، از نظر هواداران وولفسبورگ تنها جنبه حسادت ساير تيم هاى بوندسليگايى را در پى داشته است.
اين روزها در شركت خودروسازى VW جنگ قدرت سختى ميان مدير عامل و هيات مديره شركت در گرفته است و احتمال تغيير در كادر مديريت اين شركت بزرگ وجود دارد و در اين صورت بر طبق گزارش روزنامه آلمانى Bild امكان دارد اين شركت در سال هاى آتى از حمايت هاى مالى خود از وولفسبورگ بكاهد. اين مسئله مى تواند تاثيرى بسيار منفى بر روند رو به رشد نايب قهرمان اين فصل آلمان داشته باشد. چون مدير عامل فعلى شركت خودروسازى VW علاقه بسيار زيادى به فوتبال دارد و حتى از اعضاى هيات مديره باشگاه بايرن مونيخ نيز محسوب مى شود و تحت هدايت او سرمايه گذارى VW در وولفسبورگ شاهد رشد فراوانى بوده و به مبلغ سالانه هشتاد ميليون يورو رسيده است.
با وجود جنگ قدرت در خودروسازى VW و احتمال تغيير مدير عامل و همچنين از بين رفتن سياست هاى فوتبال دوستانه، جدا شدن كامل VW از وولفسبورگ نه برنامه ريزى شده و نه حتى قابل تصور است. اما واگذارى بخشى از سهام VW به شركت هاى ديگر در صورت تغيير كادر مديريتى اين باشگاه امكان پذير خواهد بود. گرگ ها مى خواهند فصل آينده را به عنوان تيم دوم آلمان آغاز نمايند و جايگاه خود را براى حضور مداوم در ليگ قهرمانان اروپا تثبيت بخشند و حال اگر شركت VW تنها بخشى از كمك هاى مالى خود به وولفسبورگ را كاهش دهد، بار ديگر اين تيم خيلى سريع به تيمى كاملا معمولى در فوتبال آلمان بدل خواهد شد.