زمانی که برای اولین بار مردم به تماشای فیلم The Great Train Robbery به سینما رفتند و قطار در فیلم به روی پرده سینما ظاهر شد همه تصور کردند این قطار داره به سمت آن ها می آید و با وحشت از روی صندلی های خود به عقب بلند شدند تا فرار کنند ! این شروع گول زدن مردم بود، آن هم توسط پرده ای که شاید زنده ترین پرده نمایش در جهان باشد، پرده ای که روزانه میلیاردها انسان در سراسر جهان به تماشای آن می نشینند و با آمدن تلویزیون و دیدن این تصاویر در قابی که اسمش را هنوز خیلی ها قاب جادو می گذارند، همیشه انسان را به تحیر وا داشته است.
فیلم The Truman Show را نمایش ترومن یک نمایش فریب آمیز است، نمایشی که در آن به جهانی هدایت می شویم که در آن یک فرد از بدو تولد زندگی اش قاب تصویر دیگران بوده است، مردان زیادی با او خندیده اند، گریه کرده اند، عاشق شده اند و چه بسا بالشت هایی با عکس او بر روی آن خوابیده اند !
فیلم به صورت غیر مستقیم اسیر بودن مردم به تلویزیون را نشان می دهد، مردمی که با آن می خوابند، کار میکنند، استحمام میکنند و چه بسا همدیگر را بواسطه سکانس هایی که می بینند در آغوش می گیرند ! مردمی که اسیر لحظاتی می شوند که دوست دارند باور کنند وجود دارد، ساختگی اند، فیلم هنرمندانه ساخته و پرداخته شده است، بازی جیم کری فوق العاده است، یکی از سکانس های فوق العاده فیلم زمانی ست که ترومن در دریا به عکسی که از مجله های مد ساخته است خیره می شود و سعی میکند در عمیق ترین لحظات احساسی خاطراتش به دنبال تصویر یک عشق گم شده بگردد….
تلخست ولی شاید درست باشد ما هم روزی از خواب بیدار شویم و تمامی واقعیت ها را خیال بدانیم، آن وقت چه می شود ؟ اگر بدانیم تمامی حوادث زندگی ما ساختگی بوده اند؟
- بودجه نزدیک به ۶۱ میلیون دلار آمریکا ولی فروش ۴ برابر آن.
- فیلم ابتدا قرار بود درژانر علمی تخیلی و هیجانی باشد و برایان دی پالما آن را کارگردانی کند، ولی وِیر پروژه را در دست گرفت بودجه تخمین زده شده ۸۰ میلیونی را به ۶۰ میلیون تقلیل داد و فیلمنامه دوباره بازنویسی شد.
- فیلم در جشنواره فیلم اسکار سال ۱۹۹۹ نامزد ۳ اسکار بود، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد نقش دوم برای بازی اد هریس و بهترین فیلم نامه ای که مستقیما برای فیلم سینمایی نوشته شده است ولی هیچکدام را برنده نشد.
اندرو نیکل نویسنده فیلم در سال ۱۹۹۱ اولین نسخه فیلم نامه را نوشت، فیلمنامه در ژانر هیجانی و علمی تخیلی نوشته شده بود، اسم آن ” نمایش تلویزیونی مالکولم ” بود. خود او می گوید فکر می کنم هرکسی در جایی از زندگی واقعیت زندگی خود را می خواهد بداند، نظیر بچه ها که سوال میکنند که نکنه آن ها به فرزندخواندگی پذیرفته شده اند. تا اینکه در پاییز سال ۱۹۹۳ این فیلم نامه به مبلغ کمی بیش از ۱ میلیون فروخته شد و استودیوی پارامونت فورا تصمیم به ساخت آن گرفت و به از نیکل به عنوان قسمتی از قرارداد خواست که کارگردانی این فیلم را به عنوان اولین تجربه اش در دست بگیرد، گرچه بودجه را که ۸۰ میلیون پیش بینی می شد خیلی زیاد می دانست. ولی بعدا آن ها یک کارگردان درجه یک نظیر دی پالما را در نظر داشتند تا اینکه او این استودیو را ترک کرد، کارگردانان دیگری که به عنوان جایگزین در نظر گرفته شده بودند تیم برتون، تری گیلیام و چند نفر دیگه بودند تا اینکه در اوایل سال ۹۵ پیتر ویِر به پروژه نزدیک شد و با آنکه نویسنده برایان سینگر را پیشنهاد کرده بود ولی پارامونت یک کارگردان با تجربه تر می خواست. پارامونت یک فیلم خنده دار با اندکی محتوای دراماتیک می خواست و کارگردان عقیده داشت فیلمنام تاریک نیکل می توانست در بعضی جاها روشن تر باشد و بینندگان را قانع کند که در حال تماشای یک برنامه تلویزیونی همیشگی هستند، این باعث شد نیکل ۱۶ فیلم نامه مختلف برای کارگردان بنویسد !
- به علت برنامه بازیگری جیم کری تیم ساخت فیلم مجبور بودند یک سالی برای او صبر کنند، کارگردان احساس میکرد فقط جیم کری برای بازی در این فیلم کامل است.
- در سال ۲۰۰۸ یک روانشناس اعلام کرد بعضی از بیماران او ادعا میکنند زندگی آن ها یک نمایش تلویزیونی واقعی است ! این سندروم ” توهم نمایش تلویزیونی ترومن ” نامیده شد !
- اد هریس و جیم کری در طول فیلم برداری هرگز همدیگر را نمی دیدند !
- سکانسی که در آن ترومن بر روی آینه با صابون چیزی می کشد کاملا بداهه سازی توسط خود جیم کری بوده است.
- دستمزد جیم کری در این فیلم ۱۲.۵ میلیون دلار بوده است.
- قایق ترومن سانتا ماریا نام داشت، کشتی کریستوفر کلمب هم همین نام را داشت.
تاثیر بیش از حد رسانه ها در دنیای امروزی قابل انکار نیست. امروزه رسانه ها قدرت زیادی دارند و حتی می توانند سرنوشت یک ملت را تغییر دهند. انسان امروزی وابسته به رسانه هاست و زندگی بدون آن ها برایش سخت است. حتی در مواقعی که در حال انجام کاری مهم است به رسانه ها فکر میکند. در فیلم تماشاگران سریال ترومن در همه حال به تماشای این سریال می پردازند. وقتی که سرکار هستند ، صبح که از خواب پا می شوند و حتی فردی در فیلم نشان داده میشود که در حمام هم برای خودش تلویزیون گذاشته و با غم ترومن غمگین و با خوش حالی او شاد می شود. نگهبانانی در فیلم هستند که آن قدر در دنیای این سریال غرق شده اند که به وظایف و مسئولیت های خودشان عمل نمی کنند. خود ترومن ناخواسته زندگی اش توسط رسانه ها مختل شده . سرنوشت او به دست صاحبان این شبکه ها افتاده و آن ها تصمیم می گیرند که او با چه کسی ازدواج کند کی بخوابد و….آن ها آنقدر راحت برای زندگی او تصمیم می گیرند که بی ارزش بودن ترومن نزد آن ها برای بیننده اثبات می شود. این را میتوان به راحتی از دیالوگ او جلوی دوربین به دنیا آمده و ایرادی ندارد که همان جا هم بمیرد فهمید. شاید اگر نمایش ترومن به جای سال ۱۹۹۸ امسال ساخته می شد می توانست ابعاد بیشتری از تاثیر رسانه ها و تکنولوژی را در مسیر زندگی امروزی نشان بدهد.
از زمان های دور تا به الآن افراد درمورد سرنوشت نظرات مختلفی دارند. عده ای به قابل تغییر بودن آن اعتقاد دارند و عده ای به غیرقابل تغییر بودن آن.. دیدگاه فیلم نمایش ترومن اعتقاد دسته ی اول است. سرنوشت ترومن تا به آخر عمر همان زندگی در ظاهر معمولی و جلوی دوربین های مخفی بود. او تا همیشه به همان زندگی خود ادامه می داد و هیچ کس هم به او حقیقت را نمی گفت اما معجزه ای رخ داد. ترومن از زنجیری که عوامل پشت پرده برایش درست کرده بودند رهایی یافت. ترومن بدون آنکه به حرف کسی توجه کند بدون آنکه بترسد سرنوشت خود را تغییر داد. سرانجام خودش تعیین کرد در آینده چکار کند. در صحنه ای از فیلم همسر ترومن چاقویی را به سمت او می کشد و او را تهدید می کند در حالیکه ترومن بی خبر از همه چیز نمی داند تمام آن تهدید ها جملات تبلیغاتی اسپانسر شوی تلویزیونی ترومن است! او تمام زندگی اش دروغ بوده و به حرف های دیگران اعتماد دارد. در برابر سرکوب هایی که به اومی شود جوابی ندارد و غیرمستقیم زندگی در چنین دنیای سیاهی را پذیرفته است.
از محتوای با ارزشش که بگذریم پایان ایهام دارش از همه استادانه تر است. ترومن از دنیای خود رهایی یافت ولی به راستی چه دردسرهایی پشت آن در خواهد داشت؟ با مردمی که او ستاره ی محبوبشان است چه خواهد کرد؟ درست است که او خوش حال است ولی بهشتی در پشت آن در ها در انتظارش نیست. در واقع او از یک بحران بزرگ وارد بحرانی ملایم تر می شود . پایان بندی فیلم به نوعی با جهان آخرت و رستاخیز در ارتباط است ولی نکته ی جالب در مورد کلیت فیلم آن است که هرکسی با هر عقیده ای می تواند برداشت خودش را داشته باشد.
کارگردانی و بازی بازیگران در سطح بالایی قرار دارد. جیم کری که تا به آن زمان در فیلم هایی نظیر کاراگاه حیوانات و ماسک ظاهر شده بود با بازی در این فیلم استعداد خود را نشان داد. پیتر ویر به راستی در فضاسازی موفق عمل کرده و فیلمنامه ی خلاقانه و بی نقص نیکول را عالی به تصویر کشیده. فیلمبرداری فیلم نیز عالی است. مثل جایی که همسر ترومن در حال گفتن محاسن چاقوی آشپزخانه است و با چرخش دوربین و طرز حرف زدن وی حس دیدن یک پیام بازرگانی به مخاطب منتقل می شود. موسیقی فیلم نیز بسیار زیباست. ضرب آهنگ موسیقی با حالات روحی ترومن در طول فیلم تغییر می کند و به درک کردن فضای فیلم کمک به سزایی می کند.
در مجموع نمایش ترومن شاهکاری است که امکان ندارد فیلمی به مانند آن ساخته شود. نمایش ترومن شبیه هیچ فیلمی نیست و اکثر بینندگان برای فهمیدن موضوعات درون فیلم چندین بار به تماشای آن می نشینند بدون آنکه فیلم برایشان کهنه شده باشد.
دانلود فیلم با کیفیت های مختلف؛ زیرنویس فارسی و دوبله
https://modernfilm.upera.tv/2773495-11-720.mp4
https://dlmoovie.ir/rd?path=hardsub/The_Truman_Show_1998_Hardsub.mp4&pid...
https://filmr.upera.tv/2773495-11-720.mp4
https://dlmoovie.ir/content/download/292bedfc-127a-4023-af34-efa803fd3b0...
https://naabmovie.metafilm.ir/content/download/4fa2e51a-0641-4a15-b682-4...
https://persianvid.com/download/?url=https://dl100.dlupload.ir/?f=/1402/...
پیش تر: