مطلب ارسالی کاربران
برگی از تاریخ ایران
سلسله ماد اولین سلسله قدرتمند ایرانی
اگر ما میتوانستیم در هفتصد سال قبل از میلاد خود را به دامنه کوه الوند برسانیم مشاهده میکردیم که در آنجا زن و مرد مشغول خاک برداری و گل سازی و سنگ تراشی هستند تا بتواند اطراف شهر خود به اسم هک ماتانا(همدان امروزی) دیوار بسازند.
پادشاهی به اسم گاومرت(کیومرث) بر آنها فرمانروایی میکرد و گاهی از کنار دسته ای کارگران می گذشت میگفت اگر میخواهید فرزندان شما کشته نشوند یا به اسارت نروند بکوشید که زودتر دیوار شهر را به اتمام برسانید.
درهمان موقع کودکان در مکتب های شهر درس می خواندند و به تعلیم استاد با یک قلم از مس یا مفرغ روی لوح سنگی می نوشتند.
بالای آن لوح به خط استاد این جمله نوشته بود : « ای پسر پیوسته به خاطر داشته باش که نینوا باید ویران شود.»
مغرب زمینی ها که هم در اصول تمدن و هم در الفاظ مقلد ایرانیان بودند و پانصد سال بعد در روم یک سناتور رومی در مجلس سنای روم هروقت نطق می کرد به تقلید مردم همدان می گفت: و دیگر اینکه کارتاژ باید ویران شود . و میدانیم که کارتاژ دشمن خونین روم بود.
کیومرث که موسسه سلسله سلاطین ایران به اسم پیشدادیان بوده چاره حملات جنگجویان نینوا را فقط یک چیز تشخیص داده بود و ان اینکه اطراف همدان دیواری بلند بکشد تا اینکه از حملات وحشتناک جنگجویان پایتخت سرزمین آشور جلوگیری کند. قبل از کیومرث به طور متوسط هر پنج سال یک مرتبه همدان مورد حمله آشوری ها قرار می گرفت و لشکریان پادشاهان آشور از نینوا به راه میفتادند و هر کس که در ایران میدیدند می کشتند و اگر زن یا پسر جوان بود به اسارت می بردند و آن گاه پسران جوان را کور می کردند و به گاوآهن می بستند تا برای آنها شخم بزنند یا اینکه به سنگ روغن کشی می بستند تا برای آنها روغن بکشند!
در سال 844 قبل از میلاد «شلمانه سر» پادشاه آشور از نینوا به راه افتاد و به ایران حمله کرد و نه فقط تمام پسران جوان و زن های همدان را به اسارت برد بلکه تا ساحل خلیج فارس پیش رفت و در مراجعت از آنجا پانصدهزار اسیر با خود به آشور برد. هفت سال بعد همان مرد باز ایران را مورد حمله قرار داد و آن مرتبه به مشرق رفت و تا خراسان رفت و در مراجعت به قول «خانتوس» مورخ دنیای قدیم اهل لیدی دو کرور اسیر با خود برد که نیمی از آنها در راه مردند( این رقم اغراق به نظر می رسد). این بود ایرانیان عقیده داشتند نینوا باید ویران شود تا از تاخت و تاز آشوریان در امان بمانند.
کیومرث بعد از اینکه پادشاه ایران شد سعی کرد طوایف ایران را باهم متحد کن و چون طوایف ایران زیر بار نمیرفتند به فکر ساخت حصار دور شهر همدان افتاد.از آن موقع تا زمانی که هووه خشتره پادشاه ایران شد مردم به این فکر بودند که نینوا باید ویران شود.
هووخشتره از مردان برجسته مشرق زمین بود و برای اینکه خطر آشور را از سر ایران دور کند 2400سال قبل از ناپلئون قانون نظام وظیفه را وضع کرد و به موجب آن هر مرد ایرانی هرگاه به سن 18سالگی میرسید باید وارد خدمت سربازی میشد. خدمت سربازی در دوره سلطنت هووه خشتره سه سال بود. هووه خشتره علاوه بر این ارابه جنگی ساخت و او اولین کسی است که در ایران ارابه جنگی را در میدان جنگ مورد استفاده قرار داد.
هووه خشتره در سال 612 قبل از میلاد با یک لشکر 500هزار نفری و 2500 ارابه جنگی به سوی نینوا به راه افتاد. شایداین ارقام که توسط مورخین یونانی گفته شده کمی اغراق باشد ولی لشکر هووه خشتره طوری نیرومند بود که آشوری های سلحشور نتوانستند مقابل لشکر ایران پایداری کنند و شکست خوردند و جمشید وارد شهر نینوا شد و آن شهر را طوری ویران کرد که حتی یک کلبه هم به جا نماند و از آن به بعد نوشته مذکور در سطور قبل در بالای لوح کودکان همدانی که به مکتب می رفتند حذف گردید.
سال 612 قبل از میلاد که سال ویران شدن شهر نینوا پایتخت آشور به دست پادشاه ایران است یکی از تواریخ برجسته حوادث جهان است چون در آن سال قدرت آشور که مدت 200 سال ایران و ساید ملل مجاور را مورد تاخت و تاز قرار می داد به طور مطلق از بین رفت.
ادامه دارد...