۱۰. تاثیر پروانه ای – The Butterfly Effect – ۲۰۰۴
نظریه آشوب در عرصه ریاضیات یک مفهوم پیچیده است، که می گوید یک اتفاق کوچک در یک نقطه می تواند تاثیر بسیار بزرگی ایجاد کند. و زمانی که اریک برس و مکی گروبر این نظریه را به یک فیلم تبدیل می کنند، یک فیلم موفق از آب درمی آید. ایوان (اشتون کوچر) یک نوجوان است که درنتیجه سردرد بیهوش شده و به گذشته می رود، که می تواند زندگی خود و دیگران را تغییر دهد. اما زمانی که متوجه می شود تغییرات کوچک گذشته زمان حال را تغییر می دهد، خود را در حقایق موازی می یابد. شاید این فیلم کامل نباشد اما جالب است.
۹. پلزنت ویل – Pleasantville – ۱۹۹۸
موضوعاتی مانند باورهای اجتماعی و عدم توانایی برای همراهی با تغییرات از مضامین اصلی این فیلم است که به راحتی آن را در اختیار بیننده قرار داده و با او ارتباط برقرار می کند. فیلم با کمک رنگ ها نه تنها تغییرات زمانی بلکه تغییرات ایدئولوژیک و اجتماعی را نشان می دهد. فیلم داستان خواهر و برادری است که پس از یک دعوای احمقانه به سال های ۵۰ رفته و در یک برنامه تلویزیونی خود را می یابند که شخصیت های اصلی آن هستند. یکی از برترین فیلم هایی که شخصیت ها باید فضایی را تجربه کنند که آن را نمی شناسند و باید همه چیز را به وضعیت عادی برگردانند.
۸. ماشین زمان – The Time Machine – ۱۹۶۰
به نظرتان در آینده چه اتفاقی رخ می دهد؟ آیا ماشین های پرنده میبینید؟ آیا مردم کارهای خود را راحت تر انجام داده و زندگی شان بهتر است؟ اگر زندگی به آنجا نرسد چه؟ اگر ۲۰ سال بعد شاهد یک دنیای تاریک و فاسد باشیم، آن وقت چه؟ این دنیایی است که جرج، قهرمان این اقتباس سینمایی از رمان های اچ.جی. ولز با آن رو به رو می شود و با تصور ما از آینده متفاوت است. این فیلم به دلیل جلوه های ویژه شهرت داشته و در حقیقت جایزه این بخش را نیز دریافت کرد. حتی امروز هم جلوه های ویژه آن ستایش می شود. شیوه ارتباط داستان با جلوه های ویژه از دلایل زیبایی آن است که توانسته هنر این فیلم را نشان دهد.ه
۷. دوازده میمونTwelve Mnkeys – ۱۹۹۵
فیلمی با حضور دو ستاره، بروس ویلیس و برد پیت، که جیمز کول (ویلیس) را در سال های ۲۰۳۰ نشان می دهد، او یک زندانی است که برای آگاهی درباره طاعونی که بخش بزرگی از جمعیت را از بین برد، به سال های ۱۹۹۰ فرستاده می شود. نکته مهم فیلم ارتباط او با جفری دیوانه (پیت) و رابطه عاشقانه غم انگیزش با دکتر کاترین ریلی است. تری گیلیام کارگردانی این اثر را برعهده داشته، دیوید پیپلز، نویسنده بلید رانر، داستان آن را نوشته است. این فیلم تاثیر خاطرات بر درک ما از حقیقت را از طریق سفر در زمان نشان می دهد.
۶. پگی سو ازدواج کرد – Peggy Sue Got Married – ۱۹۸۶
یک اثر کلاسیک از فرانسیس فورد کاپولا که هرگز در بین برترین آثار این کارگردان نبوده اما یکی از بهترین فیلم های تاریخ است. پگی سو یک زن ۴۰ ساله است که این فرصت را می یابد به روزهای نوجوانی اش بازگردد و با عقل ۴۰ ساله خود می تواند خاطرات، عاشقانه، جدایی ها، سرگرمی ها و البته بی خیالی هایش را دوباره زنده کند. موسیقی متن جان بری نیز یکی از نقاط قوت فیلم است.
۵. روز گراندهاگ – Groundhog Day – ۱۹۹۳
یکی از بهترین کمدی های ۲۵ سال اخیر که یک کلاسیک علمی تخیلی هم محسوب شده و قهرمان آن فیل، که یک هواشناس است، خود را در یک حلقه زمانی پیچیده می بیند که در شهری که در آن کار می کند گیر افتاده است. یک فیلم کمدی، رمانتیک و صمیمانه، با اجرای زیبای بیل مورای و کارگردانی موفق هارولد رامیس، که یک اثر دیدنی، بدیع و کامل از آب درآمده و جواهری در تاریخ سینمای مدرن است.
۴. نابودگر ۲: روز داوری – Terminator ۲: Judgement Day – ۱۹۹۱
یک کلاسیک اکشن که علاوه بر صحنه های زیبای اکشن، مفهوم سفر در زمان را هم نشان می دهد. این فیلم داستان نابودگر را ادامه می دهد و جان کانر را نشان میدهد، کسی که ناجی بشر در شورش ربات هاست و به همین دلیل دو ربات از آینده آمده اند تا یکی (تی-۱۰۰۰) او را قتل رسانده و یکی (تی-۸۰۰) او را نجات دهد. شاید این فیلم به عنوان یک اثر اکشن شناخته شود اما بهتر است مفهوم سفر در زمان آن را فراموش نکنید.
۳. نابودگر – The Terminator – ۱۹۸۴
یک فیلم زیبا و دیدنی با حضور آرنولد شوارتزنگر که همه آن را به عنوان یک فیلم اکشن با اجرای زیبای آرنولد و حرکات صورتش می دانند که از داستان گیرا و جذابی هم بهره می برد. داستان دو خط زمانی گذشته و آینده را در کنار هم قرار می دهد، در یکی باید از رخ ندادن اتفاقات در آینده پیشگیری کرده و در دیگری از رخ ندادن آن ها اطمینان حاصل کند. فیلمساز این اثر است جیمز کامرون است و نبوغ او یک فیلم شاهکار پدید آورده است. پس حتما این فیلم را تماشا کنید.
۲. بازگشت به آینده – Back to the Future – ۱۹۸۵
هیچ فیلمی بی دلیل به انستیوی فیلم آمریکا وارد نمی شود. یکی از پرفروش ترین چندگانه های تاریخ سینما درباره داستان مارتی مک فلای، که پس از اشتباهات رخ داده در آزمایش علمی او و دوست دانشمندش داک براون، به گذشته می رود. این فیلم همانند داستان های علمی تخیلی معمول نیست، بلکه یک داستان زیبا دارد و مک فلای را در حالی نشان می دهد که شاهد عاشق شدن والدین اش است تا از تولد خود مطمئن شود. اما باید گذشته را ترک کرده، به زمان حال بیاید تا به دوستش داک براون کمک کند. یک اثر به کارگردانی رابرت زمیکس و اجرای مایکل فاکس و کریستوفر لیود، که پس از سال ها فراموش نشدنی است. این فیلم رو خودم به شخصه خیلی میپسندم سه قسمت داره که اولیش از طرف منتقدهاقوی تر از دوقسمت بعد شناخته شده البته وقتی قسمت اولشو برای باراول میبینید برای قسمت دوم وسوم هم کنجکاو میشین واگه به این سبک علاقه دارین حتما ادامش رو دان میکنید
۱. آغازگر – Primer – ۲۰۰۴
فیلمی به کارگردانی شین کوراث، یک ریاضی دان که مهندس نرم افزار شده و زیباترین فیلم سفر در زمان را خلق می کند. درباره این فیلم تحقیقات بسیاری انجام شده، مقالات مختلف نوشته شده و بسیاری از متخصصین معتقدند می توان با کمک نظریه معرفی شده در آن مفهوم سفر در زمان را عملی کرد. آیا تمام فیلم های علمی تخیلی می توانند یک نظریه حقیقی را ثابت کنند؟ فیلم درباره دو دوست است که به طور اتفاقی یک ماشین زمان اختراع کرده و با گذشت فیلم متوجه می شویم که این ماشین زمان همه چیز را به هم میریزد.
برای دیدن این فیلم باید صبور بوده و آن را چندین بار تماشا کنید. حتی در آن صورت هم برخی از سوالات تان بی جواب می ماند. این فیلم با گذشت زمان یک اثر کلاسیک موفق و یک اثر علمی تخیلی فراموش نشدنی است. این اثر با بودجه اندک ۷۰۰۰ دلاری جایزه بهترین فیلم ساندس را به دست آورد. جالب اینجاست که شین کوراث کارگردانی، بازیگری، نویسندگی، فیلمبرداری، ویرایش، ساخت موسیقی، و تهیه فیلم را برعهده داشت. (او حتی درباره سفر در زمان در فیلم لوپر به رایان جانسون کمک کرد.)
منبع:سایت پروشات