2 امتیاز برای برد خانگی، 3 امتیاز برای برد خارج از خانه
در سال1981 لیگ انگلیس اولین لیگی در جهان بود که قانون 3 امتیاز برای هر برد را به جای 2 امتیازاجرا کرد. قانونی که به وسیله جیمی هیل اجرا شد و به دنبال تشویق تیمها برای تهاجمی بازی کردن به منظور به دست آوردن پاداش بیشتری برای برد هایشان بود. اما در 1983 لیگ ملی انگلستان تغییری در این قانون به وجود آورد که در آن تیمها 2 امتیاز برای برد خانگی و 3 امتیاز برای برد خارج از خانه به دست می آوردند، ایده این تغییر تشوبق تیمها برای تلاش برای بردن بازی های خارج از خانه و سرگرم کننده تر کردن بازی ها بود، که البته این قانون جمله قدیمی " جدول هیچوقت دروغ نمیگوید" را زیر سوال میبرد، زیرا مثلا تیم بث سیتی در فصل 85-84 بدون این قانون میتوانست به جای چهارم شدن فصل را با قهرمانی به پایان ببرد. به دنبال راضی کننده نبودن نتایج ، از فصل 87-86 این قانون دیگر اجرا نشد.
حذف آفساید از ضربات آزاد
پس ناموفق بودن 2 امتیاز برای برد خانگی، 3 امتیاز برای برد خارج از خانه، قانون دیگری در فصل 88-87 برای تشویق به بازی تهاجمی به اجرا در آمد. به دلیل پایین بودن تعداد گل ها در لیگ ( تیم اسکاربرو توانسته بود با 64 گل در 42 بازی قهرمان شود) قانون حذف آفساید از ضربات آزاد اجرا شد. این ایده که روی کاغذ جالب به نظر میرسید، باعث شد که در تمام ضربات آزاد ازدحامی از بازیکنان در جلوی دروازه حریف هنگام ارسال توپ ایجاد شود. این تغییر تاکتیک تیم ها باعث ایجاد صحنه های افتضاحی در بازی شده بود ،منجر به این شد که این قانون بعد از فقط چند هفته حذف شود.
پنالتی 35 یاردی
برگزار کنندگان لیگ آمریکا در سال 1977 ایده ی جدیدی برای سرگرم کردن مخاطبان خود داشتند: بعد از تساوی بازی در 30 دقیقه وقت های اضافه، بازی به حالت خاصی از ضربات پنالتی کشیده میشد، که در آن بازیکنان از فاصله 35 یاردی، 5 ثانیه فرصت داشتند با توپ گلزنی کنند. تصور میشد این قانون که از NHL الهام گرفته شده بود، جایگزین بهتری برای نمونه اروپایی خود باشد ولی اغلب منجر به ضربات ضعیف بازیکنان تحت فشار 5 ثانیه ای میشد. اگرچه این قانون در سال 1982 حذف شد، اما بار دیگر در سال 1996 در MlS مورد استفاده قرار گرفت، اما باز هم در سال 1999 از فوتبال حذف گردید.
ضربه به توپ با پا به جای اوت دستی
لیگ منطقه ای انگلیس بار دیگر قانون عجیب دیگری را در فصل 1995 که توسط فیفا به لیگ کنفرانس جنوب پیشنهاد شده بود امتحان کرد، در این قانون به جای اوت دستی از شروع دوباره بازی با ضربه زدن توسط به توپ پا استفاده میشد. این قانون که در سال 93 در جام جهانی جوانان تست شده بود، به منظور سریع تر کردن جریان بازی و سریعتر به گردش در آوردن توپ به جای پرتاب اوت دستی استفاده شد. این تغییر منجر شد که بیشتر تیم ها از این توپ ها مثل یک ضربه آزاد و ارسال مستقیم توپ روی دروازه به جای دادن پاس کوتاه برای ایجاد ضد حمله استفاده کنند. علاوه بر این، این قانون مخالفان سرسختی نیز داشت مثلا الن کوکرن سرمربی تیم سنت آلبان سیتی که هر بازیکنی را که اقدام به جریان در آوردن بازی با پا میکرد را تهدید به اخراج کردن از تیم میکرد. بعد از فقط یک فصل این قانون نیز منسوخ شد.
پیشروی ۱۰ یاردی
در سال ۲۰۰۰ به داوران لیگ برتر این امکان داده شد که تیم خاطی را با جلو بردن ۱۰ یاردی نقطه خطا در هنگام وقوع خطاهای ناجوانمردانه جریمه کنند. این جریمه که یک روش موثر برای جلوگیری از رفتار هایی مانند ضربه زدن محکم به توپ بعد از خطا تلقی میشد، قبل از اجرا در فوتبال، در دوره آزمایشی ای در راگبی موثر بودن خود را به اثبات رسانده بود. در ابتدا این قانون باعث کاهش حرکات ناجوانمردانه شده بود، اما در عین حال باعث شده بود تیم های لیگ برتری در مواردی که خطا نزدیک به محوطه خودی اتفاق می افتاد اعتراضات زیادی به تصمیم داور کنند زیرا میدانستند بازی از فاصله نزدیک تری به دروازه شان شروع خواهد شد، علاوه بر این قانون فرصتی به مهاجمان میداد که توپ را در فاصله نزدیک تری بکارند و راحتتر از دیوار دفاعی رد کنند و اینکه بازیکن خاطی علاوه بر این جریمه، کارت زرد نیز دریافت میکرد به سخت گیرانه بودن این قانون نیز اضافه میکرد. نهایتا فیفا در سال ۲۰۰۵ این قانون را به طور کامل حذف کرد.
گل طلایی
این قانون یک مرگ ناگهانی برای تیم ها در ورزش فوتبال آمریکایی به شمار می آمد به این صورت بود که در صورت گل زدن تیم ها در سی دقیقه وقت اضافه بازی در همان لحظه پایان می یافت. گل طلایی توسط فیفا و در سال 1993 در ورزش فوتبال نیز به کار گرفته شد. فیفا انتظار داشت این تغییر به تیم ها انگیزه حمله کردن بیشتر بدهد تا با ثمر رساندن یک گل از ضربات نفس گیر پنالتی خلاص شوند. اما این تغییر کاملا برعکس جواب داد و تیمها در وقت های اضافه کاملا محتاط بودند، زیرا هر اشتباه کوچکی موجب شکست میشد. وقت های اضافه ای که قبلا صحنه های جذابی در آن اتفاق می افتاد تبدیل به بازه ای شده بود که تیمها با سرعت حلزون مانندی به بازی ادامه میدادند و تماشاگران چشم انتظار پنالتی ها بودند. این قانون در سال 2002 حذف شد.
گل نقره ای
به منظور ارتقای گل طلایی، در سال 2003 یوفا قانون غیر جذاب گل نقره ای را اجرا کرد. برای کاهش احتمال وقوع ضربات پنالتی، قانون گل نقره ای بیان میکرد اگر تیمی در نیمه اول وقت های اضافه رقابتی گل میزد، تیم مقابل تا آخر نیمه وقت داشت بازی را به تساوی بکشاند، در غیر این صورت تیم زننده گل برنده بازی بود. این تغییر برای واکنش به انتقاداتی که میگفتند گل طلای ریسک بالایی ایجاد میکند ایجاد شد، اما این قانون نیز تغییری در سبک بازی تیمها در وقت عای اضافه ایجاد نکرد و بدتر از آن، این قانون یکی از بزرگترین ناعدالتیها در فوتبال را نیز به وجود آورد در یورو 2004 یونان که کسی شانسی برای قهرمانی آنها قائل نبود، جمهوری چک یکی از بهترین تیم های آن تورنمنت را به وسیله همین قانون حذف کرد، و این قانون نیز بعد از آن منسوخ شد.
منبع:
https://www.fourfourtwo.com/features...