در شیوع هر بیماری جدیدی یکی از مهم ترین نکات یافتن بیمار صفر است. بیمار صفر در واقع اولین فردی است که ویروس به او جهش کرده و شناسایی این فرد یکی از ستون های اصلی برای شناخت دقیق بیماری و توسعه ی داروست.
برای مثال در شیوع ابولا در سال 2013 پزشکان با تلاش های بسیار موفق به پیدا کردن اولین بیمار شدند. امیلی اوآمونوی 2 ساله اولین بیمار مبتلا به ابولا بود که پس از مرگ خودش مادر، خواهر دیگر، مادربزرگ، پرستار و کدخدای دهکده نیز که به دلیل مراقبت از او به ابولا مبتلا شده و از دنیا رفتند. در شیوع اپیدمی نیپا در هند نیز دولت هند موفق به یافتن بیمار صفر شد که کمک بسیاری به کنترل سریع این ویروس کشنده کرد و اگر تلاش های هند نبود اصلا بعید نبود با اپیدمی بسیار کشنده تری در سطح جهانی طرف شویم.

چرا یافتن بیمار صفر مهم است؟
یکی از مهم ترین مسائل در یافتن بیمار صفر این موضوع است که با دانستن نحوه ی دقیق جهش ویروس به انسان میتوان از اپیدمی های دیگر در اینده پیشگیری کرد.
اما چرا چین درمورد بیمار صفر پاسخ درستی نمیدهد؟
یکی از نکات بسیار عجیب و مهم درمورد کرونا که در روزهای اول شیوع در کشورهایی مانند ایتالیا، امریکا و ژاپن مشاهده شد این بود که با بررسی کاملا مسیر حرکت زمانی بیماران به وضوح نمیشد رابطه ای میان انها و بازار ماهی فروشان چین و یا حتی کشور چین یافت. برای مثال اولین موارد گزارش شده در بخش های مرکزی امریکا در حالی به کرونا مبتلا شده بودند که تعدادی از انها در مناطق جنگلی و روستایی زندگی میکردند و گاها ماه ها بود که از این مناطق خارج نشده بودند.
این موضوع از ان جهت مهم است که میتواند به طور کامل ادعاهای چین درمورد تاریخ دقیق شیوع و شناسایی ویروس را زیر سوال ببرد. با وجود اینکه تحقیقات همچنان در حال پیگیری است اما در ایتالیا و امریکا این موضوع اثبات شده است که شیوع کرونا حداقل از یک ماه پیش از گزاراشات چین به شکل محدود وجود داشته و دولت چین با وجود خبر داشتن از خطرات هشداری نداده بود.
از دولت چین در این موارد دو سوال پرسیده شده است که تا کنون جواب درستی به انها نداده است. سوال اولین اینکه بیمار صفر کیست و سوال دوم اینکه مرکز شیوع بیماری کجا بوده.
دولت چین مدعی است که بازار ماهی فروشان مرکز شیوع کرونا بوده است اما گزارشات بسیاری هستند که نشان میدهند این امکان وجود دارد که حتی ووهان مرکز شیوع کرونا نبوده باشد. دکتر "رائول گوسس" از پزشکان بدون مرز در هفته های گذشته در یک مصاحبه عنوان کرد که این امکان که ووهان اصلا مرکز بیماری نبوده باشد کاملا محتمل است چراکه دولت چین اجازه ی ورود پزشکان به بسیاری از بیمارستان های مناطق دیگر چین را نمیداده و این در حالی است که دولت چین مدعی است در مناطق غربی این کشور گزارشی از کرونا وجود نداشته است.
پزشکان ایتالیا در روزهای اول شیوع کرونا در این کشور و زمانی که تعداد بیماران شناسایی شده کمتر از 20 نفر بود عنوان کردند که بررسی هایشان نشان میدهند همین علائم در بیماران جوانتر دیگری در هفته های قبل نیز گزارش شده بود. دولت سوئد اما موفق به یافتن اولین بیمار این کشور شده است. سازمان سلامت کشور سوئد در گزارشی توریست چینی که به این کشور وارد شده بود را به عنوان اولین مورد کرونای ثبت شده معرفی کرد. نکته ی عجیب اما اینجاست که با وجود اینکه تمام افرادی که این شخص با انها در ارتباط بوده قرنطینه شده بودند کرونا باز هم در سوئد گسترش پیدا کرد.
نقض بسیاری از ادعاهای چین
یکی دیگر از موارد مهم در شیوع کرونا استفاده از اطلاعاتی بود که چین در اختیار دنیا قرار داده بود. تا پیش از اپیدمی شدن این ویروس دولت چین بیشتری جامعه ی اماری این بیماری را داشت و امروزه که تمام کشورهای دنیا به این بیماری الوده شده اند مشخص گردیده که بسیاری از ادعاها و گزارشات چین نه تنها درست نبوده اند بلکه به شکل بلقوه میتوانند باعث بدتر شدن وضعیت نیز شده باشند.
یکی از بدترین و عجیب ترین موضوعات که چین و سازمان بهداشت جهانی در روزهای اول بیماری درگیر ان بودند موضوع اسم بیماری بود!. در حالی که در هفته های اول اکثریت رسانه های دنیا نام این بیماری را "ویروس وهان" گذاشته بودند. سازمان بهداشت جهانی پس از یک هفته و در حالی که همه منتظر اعلام وضعیت قرمز برای کنترل هرچه سریعتر بیماری بودند علاوه بر اینکه وضعیت را تحت کنترل معرفی کرد در گزارشی تنها نام ویروس را تغییر داد!.