در قسمت سوم برنامه میز کارشناس طرفداری، به بررسی ویژه نقل و انتقالات اروپا پرداخته ایم. نقل و انتقالاتی که همراه با انتقال های غیر منتظره و جالبی بود.
قسمت سوم میز کارشاس طرفداری را ببینید و بخوانید:
عجیب ترین فصل نقل و انتقالات تاریخ
یکی از قضیه هایی که همیشه در نقل و انتقالات جذاب است مربوط به انتقال های گران قیمت می شود. شاید این فصل کسی نتوانست رکورد انتقال 220 میلیون یورویی نیمار به پاری سن ژرمن را بشکند اما با توجه به شرایط کرونایی انتقال کای هاورتس از بایر لورکورزن به چلسی با 80 میلیون یورو یا انتقال 72 میلیون یورویی آرتور ملو از بارسلونا به یوونتوس یا حتی خرید اوسیمن که رکورد نقل و انتقالات ناپولی را شکست، خریدهای گران قیمت محسوب می شوند.
حسین باقرشاهی: سلام، با یک میز کارشناس دیگر برگشتیم. در کنار من علیرضا و شهروز حضور دارند. شهروز جان سلام، علیرضا جان سلام.
شهروز حدادیان:
سلام حسین
علیرضا نجاتی:
سلام
حسین باقرشاهی:
تقریبا یک سالی می شود که یک میهمان ناخوانده به زندگی های ما آمده و روی خیلی چیزها تاثیر گذاشته است. سوالی که پیش می آید این است که ویروس کرونا روی فوتبال چه تاثیری گذاشته است؟
علیرضا نجاتی:
می توان گفت فصل نقل و انتقالات 2020، عجیب ترین فصل نقل و انتقالات تاریخ بوده است. باشگاه های اروپایی به خاطر ویروس کرونا ضربه شدیدی از نظر مالی دیدند و نتوانستند نقل و انتقالات گران قیمتی انجام دهند. خیلی از تیم ها محبور شدند ترکیب تیم خود را کوچک کنند و انتقالات در این تابستان بیشتر به صورت قرضی انجام شد. جانلوکا دی مارتزیو، خبرنگار معتبر در مصاحبه از مدیران ورزشی باشگاه ها در خصوص نقل و انتقالات پرسید که آن ها گفتند با وجود کرونا و کمبود شرایط مالی بازهم شرایط خوب است و این شرایط طی سال های آینده بدتر خواهد شد. فصل نقل و انتقالات کلا دیر شروع شد و در یک روز پاییزی به پایان رسید.
عملکرد درخشاتن چلسی در فصل نقل و انتقالات
شاید وقتی بخواهیم راجع به موفق ترین تیم در نقل و انتقالات این فصل صحبت کنیم، ناخودآگاه اسم چلسی را به زبان می آوریم. چلسی توانست در تمام پست های خود، بازیکنان جوانی را جذب کند. بازیکنانی که پتانسیل بالایی دارند و در فصل های آینده می توانند خودشان را نشان دهند. حتی می توانیم به آتالانتایی اشاره کنیم که با وجود این که خرید بزرگی نداشت، توانست شاکله اصلی تیم خود را حفظ کند و بازیکنان اصلی این تیم مورد هجوم ابر باشگاه ها قرار نگرفتند.
حسین باقرشاهی: نقل و انتقالات همیشه برای هواداران پر از هیجان هست به خصوص روزهای آخر که نقل و انقالات عجیب رخ می دهد. اگر بخواهیم از تیم های برنده و بازنده نقل و انتقالات نام ببریم، می توانیم به کدام تیم ها اشاره کنیم؟
شهروز حدادیان:
نمی توان یک تیم را برنده اعلام کرد. به نظرم چند تیم برنده نقل و انتقالات بودند که اکثرا هم لیگ برتری بودند. همه می دانیم که نقطه قوت لیورپول کانال های کناری است اما با اضافه کردن تیاگو، میانه زمین خود را هم تقویت کرد. دیگو ژوتا را به عنوان یک وینگر خوب ذخیره گرفت. می توانست یک مدافع میانی هم بگیرد تا کامل تقویت شود. تاتنهام مد دوهرتی و رگیلون را برای دفاع چپ و راست گرفت. بیل را هم گرفت و کامل تقویت شده هرچند می توانست یک دفاع میانی هم جذب کند. چلسی هم با جذب چند بازیکن جوان خودش را برای سال های آینده تقویت کرد. نمی توانیم امسال از چلسی انتظار قهرمانی داشته باشیم ولی برای سال های آینده می تواند یک تیم قدرتمند باشد. نظر تو چیه علیرضا؟
علیرضا نجاتی:
به نظر من آتالانتا یکی از تیم های موفق نقل و انتقالات بود. شاید عجیب به نظر بیاید اما آن ها توانستند تمام ستاره های بزرگ خود را حفظ کنند و تنها فروش آن ها کاستانیه، فولبک ذخیره آن ها بود که رقم خوبی هم بابت فروش او کسب کردند. تقریبا توانستند تمام نقاط ضعف خود را تقویت کنند. به نظرم بایرن مونیخ هم موفق بود و با وجود از دست دادن چند بازیکن، آن ها جانشین های لازم را گرفتند و مارک روکا هافبک اسپانیایی بایرنی ها می تواند تبدیل به یک ستاره شود. اینتر و یوونتوس هم موفق بودند. یوونتوس توانست اکثر بازیکنان مازاد خود را رد کند و جانشین های جوانی به خدمت بگیرد تا میانگین سنی آن ها پایین بیاید. اینتر هم مهره های مورد نظر آنتونیو کونته را به خدمت گرفت تا به مدعی اول اسکودتو تبدیل شوند. شهروز نظرت در مورد بدترین تیم ها چیست؟
شهروز حدادیان
اولین تیمی که بسیار ضعیف عمل کرد، رئال مادرید بود. رئال مادرید به عنوان یکی از مدعیان اصلی چند سال اخیر لیگ قهرمانان اروپا، هیچ ستاره ای به ترکیبش اضافه نکرد و فقط چند بازیکنی که به صورت قرضی در تیم های دیگر بازی می کردند به ترکیب اضافه شدند. خط حمله آن ها هنوز نقطه ضعف شان است. والنسیا هیچ خریدی انجام نداد و حتی خاوی گارسیا تهدید به استعفا کرده است. منچستریونایتد هم با خریدهای لحظه آخری فقط سعی کرد سر و صدای هواداران با بخواباند.
علیرضا نجاتی:
به نظرم رم هم یکی از بازنده های نقل و انتقالات بود. آن ها بازیکنان زیادی را از دست دادند. عمق ترکیب آن ها کم شده و بعضی از بازیکنان مد نظر خود از جمله الشعراوی را هم نتوانستند به خدمت بگیرند. بارسلونا هم می توانست برنده این نقل و انتقالات شود به شرطی که مهاجم نوک و مدافع مد نظر خود را به خدمت می گرفت اما آن ها در روز آخر نتوانستند این هدف را محقق کنند و بارسلونا هم یکی از تیم های ضعیف نقل و انتقالات بود.
انتقال های غیر منتظره
در این میان انتقال هایی وجود دارد که خیلی غیر منتظره هستند. یعنی بازیکنانی که ممکن بوده به باشگاهی بروند اما در لحظه آخر سر از باشگاه دیگری درآوردند. مثلا لوییس سوارز از همان روزهای اول به باشگاه یوونتوس لینک شده بود اما در آخر به باشگاه اتلتیکو مادرید پیوست. ادینسون کاوانی هم قرار بود به بنفیکا برود اما سرانجام به منچستریونایتد پیوست و یا حتی انتقال چوپوموتینگ به بایرن مونیخ را هم انتقالی عجیب تلقی کنیم.
حسین باقرشاهی: یک سری از نقل و انتقالات کاملا مشخص است که فلان بازیکن به فلان تیم می رود اما یک سری از اتفاقات لحظه آخری رخ می دهد. مثلا اصلا پیش بینی نمی شد ادینسون کاوانی به منچستریونایتد برود. به نوعی نقل و انتقالات غیر منتظره هستند. در این خصوص چی؟
شهروز حدادیان:
به نظرم غیرقابل انتظار ترین اتفاق تابستان مربوط به لیونل مسی و بارسلونا می شد. علیرضا ماجرای آن ها چه بود؟
علیرضا نجاتی:
با توجه به مدیریت بد باشگاه بارسلونا و ناکامی های اخیر این تیم، مسی درخواست خروج از بارسلونا را داد اما بند فسخ 700 میلیون یورو مانع از خروج او شد و در نهایت مسی به رغم میل باطنی خود، یک فصل هم دیگر هم در بارسلونا ماند. ماجرای سانچو چی بود؟
شهروز حدادیان:
دورتموند به منچستریونایتد یک ددلاین داده بود گفته بود تا 10 آگوست 120 میلیون یورو که منچستریونایتد آن را نپرداخت و دورتموند سر حرف خود باقی ماند و سانچو هم از دورتموند ماندنی شد. ماجرای آلمانی های چلسی چی بود؟
علیرضا نجاتی:
چلسی در ابتدای فصل نقل و انتقالات توانست تیمو ورنر، مهاجم تیم ملی آلمان را با رقم 54 میلیون یورو به خدمت بگیرد. این درحالی بود که لیورپول به شدت خواهان ورنر بود. چلسی همچنین کای هاورتس را جذب کرد. بایر لورکوزن خیلی سر سختی در مورد فروش او نشان می داد اما در نهایت چلسی متقاعد شد مبلغ مورد نظر بایر لورکوزن را پرداخت کند. ماجرای سانه چ چیزی بود؟
شهروز حدادیان:
سانه باید فصل قبل به بایرن مونیخ می رفت اما پارگی رباط صلیبی باعث شد که در منچسترسیتی باقی بماند و با مبلغ کمتری این تابستان به بایرن مونیخ برود و تیاگو؟
علیرضا نجاتی:
تیاگو در بایرن مونیخ تمام افتخارات ممکن را کسب کرد و به چالش جدید نیاز داشت و فقط هم می خواست به لیورپول برود. با وجود طولانی شدن روند انتقال او در نهایت به لیورپول پیوست. اشرف حکیمی؟
شهروز حدادیان:
رئال مادرید مبلغ 40 میلیون یورو برای فروش اشرف حکیمی می خواست. اینتر این مبلغ را تامین کرد و جذبش کرد. گرت بیل؟
علیرضا نجاتی:
گرت بیل یکی از مهره های مازاد رئال مادرید بود. آن ها می خواستند از دست دستمزد بالای او خلاص بشوند و در نهایت تاتنهام بیل را به صورت قرضی به تیم خود برگرداند. ماجرای فن ده بیک چی بود؟
شهروز حدادیان:
نه تنها هواداران بلکه خود مدیر برنامه های بازیکن هم سورپرایز شد. فن ده بیک قرار نبود اصلا به منچستریونایتد برود. آن موقع منچستریونایتد برای خواباندن سر و صدای هواداران او را جذب کرد. لوییس سوارز؟
علیرضا نجاتی:
رونالدو کومان به لوییس سوارز اعلام کرد جایی در برنامه های او ندارد و در لیست فروش گذاشته شد. قرار شد سوارز به یوونتوس برود اما پاسپورت اروپایی نداشت و در نهایت سر از اتلتیکو مادرید درآورد. و در پایان ماجرای توماس پارتی چی بود؟
شهروز حدادیان:
در روز آخر آرسنال تصمیم گرفت بند فسخ قرارداد وی را بپردازد و بدین ترتیب پارتی به عنوان آخرین نقل و انتقال به آرسنال پیوست و ضععف آرسنال در خط میانی را برطرف کرد.
غیررسمی های طرفداری
شایعات و اخبار مختلف، مهم ترین بخش نقل و انتقالات هستند. بازیکنانی که از همان ابتدا به یک باشگاهی لینک می شوند و در پایان هم در تیم سابق خود باقی می مانند. برای مثال از همان ابتدا جیدون سانچو به منچستریونایتد لینک شد اما در پایان هم در دورتموند باقی ماند. خبرهای زیادی هم مبنی بر انتقال حسام عوار به یکی از تیم های مطرح اروپایی شنیده شد اما در پایان این بازیکن در لیون باقی ماند.
حسین باقرشاهی: همیشه در رسانه طرفداری یک سنت داریم که پیش از رسمی شدن یک انتقال، غیررسمی آن را می زنیم و پس از مدتی هم آن انتقال رسمی می شود. امسال هم بالای 90 درصد غیررسمی ها رسمی شد. داستان آن 10 درصد که نشد چی بود؟
شهروز حدادیان:
فکر می کنم اکثر غیررسمی هایی که رسمی نشد را علیرضا نجاتی زد
علیرضا نجاتی:
البته بهتر بود نیمه پر لیوان را ببینیم اما برخی از انتقال ها هم منتفی شدند. یکی از آن ها انتقال ممفیس دیپای به بارسلونا بود. لیون در این زمینه با بارسلونا به توافق کامل رسیده بود و مدیر ورزشی لیون هم تاکید کرد که دیپای می تواند در روز آخر به بارسلونا برود و حتی تمام مدارک هم ارسال شد اما چون بارسلونا نتوانست مهاجمی را بفروشد، نتوانست این انتقال را هم نهایی کند. یکی دیگر از انتقال های مهمی که منتفی شد هم انتقال داوید سیلوا به لاتزیو بود. حتی در یک نقل قول غیر رسمی داوید سیلوا گفته بود به لاتزیو می روم تا اسکودتو ببرم اما ناگهان او جواب مدیران لاتزیو را نداد و سر از رئال سوسیداد درآورد. معاوضه میلیک و ژکو هم یکی دیگر از معاوضه هایی بود که منتفی شد. قرار بود میلیک به آ اس رم برود و رم در عوض اجازه انتقال ژکو به یوونتوس را بدهد. حتی میلیک در تست پزشکی رم هم شرکت کرد، قبول هم شد اما دی لورنتیس، مدیر ناپولی وقتی فهمید ژکو قرار است به یوونتوس برود و مشکل این تیم را حل کند، مبلغ بیشتری از رم خواست و در نهایت انتقال این دو بازیکن منتفی شد. انتقال های غیر رسمی دیگری بودند که منتفی شدند اما مربوط به بازیکنان کوچک تر و کم اهمیت تر می شد.
حسین باقرشاهی: علیرضا و شهروز عزیز، ممنون که من را همراهی کردید. خیلی ممنون که ما را تماشا کردید. تا یک میز کارشناس دیگر بدرود.