امروزه مردم جهان به ویژه مردم عزیز ایران به دلیل تورم، درآمد کم، بیکاری، و ... مجبور شدند به سراغ روش های جدیدتری برای کسب درآمد بروند. یکی از این روش های کارآمد که در این پژوهش قصد داریم به بررسی آن بپردازیم، سرمایه گذاری در بازارهای مالی است. حتماً تا به حال شنیده اید که فردی با سرمایه گذاری در ارز دیجیتال یا فارکس ثروت خود را دو چندان کرده باشد و یا حتی یالعکس؛ فردی سرمایه خود را در یک بازار مالی از دست داد! اما چگونه؟ کی بخریم و کی بفروشیم؟ اصلاً کدام بازار مالی برای سرمایه گذری گزینه مناسب تری است؟ سرمایه گذاری در فارکس بهتر است یا ارزهای دیجیتال؟ در این نوشتار به توضیح تمامی سوال هایی که ممکن است در حوضه اینگونه بازارهای مالی برای شما پیش آید پاسخ خواهیم داد، با ما همراه باشید.
بازار ارز دیجیتال چگونه عمل می کند؟
پیش از آنکه بدانید سرمایه گذاری در فارکس بهتر است یا ارزهای دیجیتال، بهتر است کمی با بازارهای هر دو حوضه آشنا شوید تا بتوانید در انتخاب بازاری که قصد دارید در آن سرمایه گذاری کنید، تصمیمات بهتری بگیرید. قطعاً این روزها هر فردی نام بیت کوین را شینده است و اطلاعاتی درباره آن دارد. همانطور که می دانید شروع ارزهای دیجیتال با پیدایش بیت کوین بود و تا پیش از آن زمان واژه ارزهای دیجیتال مفهومی نداشت.

بیت کوین که توسط فرد یا گروه ناشناسی با نام ساتوشی ناکاموتو اختراع شد، امروزه با رشد قیمتی خود در رتبه برترین رمزارز تاریخ قرار گرفته است و راه درآمد بسیاری از افراد سراسر دنیا تلقی شده است. این ارز دیجیتالی همانند سایر رمزارزها بر پایه فناوری بزرگ بلاک چین طراحی شده است که به لطف آن، اعمال هرگونه حذف یا تغییرات در رمزارزها را توسط هر شخص و سازمانی غیرممکن شده است. در واقع این ماینرهای بیت کوین هستند که می توانند در تصمیمات آینده این بازار سهیم باشند. غیرمتمرکز بودن و عدم وابستگی به شخص یا سازمان، بزرگ ترین تفاوت و مزیت این دارایی های دیجیتالی است.
برخلاف رمزارزها، ارزهای سنتی و فیات(پول رایج هر کشور مانند دلار، یورو، ریال) توسط دولت ها کنترل و قانون گذاری می شوند. در واقع این دولت ها هستند که تصمیم به ایجاد، حذف یا تغییر در آن ها هستند. اما همانطور که گفته شد، مزیتی بزرگی که بازارهای ارز دیجیتال نسبت به دیگر دارایی ها دارند، عدم وابستگی به هیچ ارگان یا سازمان دولتی است.
بازار مالی فارکس
بازار فارکس یک بازار جهانی همانند بازار ارزهای دیجیتالی است؛ اما با این تفاوت که در این بازار برای سرمایه گذاری و معامله از ارزهای فیات استفاده می شود. در بازار فارکس، کاربران بر روی نرخ مبادله بین ارزها سرمایه گذاری می کنند و با کاهش یا افزایش ارز مذکور، کسب درآمد می کنند.

برای درک بهتر نحوه عمل کردن بازار فارکس به این مثال توجه کنید: زمانی که مردم ایران احتمال می دهند که ارزش قیمتی دلار افزایش خواهد یافت، ریال خود را تبدیل به دلار می کنند. به عبارتی می توان گفت که در این حالت مردم با فروش ریال خود، دلار خریداری می کنند. حال زمانی که این پیشبینی اتفاق بیافتد و قیمت دلار افزایش پیدا کند، مردم دلارهای خود را می فروشند و در نهایت ریال بیشتری به دست می آورند. به این طریق افراد در بازار فارکس می توانند با تفاوت نرخ مبادله بین دو کشور ایران و آمریکا سود کسب کنند.
بهتر است بدانید که سرمایه گذاری در فارکس، به نوعی سرمایه گذاری در حرکت اقتصادهای جهانی است. به زبان ساده تر، زمانی که فردی در بازار جهانی فارکس معامله ای را باز می کند، در واقع در حال تلاش برای پیش بینی این است که اقتصاد کدام کشور در برابر دیگری بهتر است و در آینده قدرت بیشتری پیدا می کند.
سرمایه گذاری در فارکس بهتر است یا ارزهای دیجیتال؟
حال که با ماهیت و نحوه عمل کردن هر یک از بازارهای مالی مذکور آشنا شدید، نوبت به بررسی تفاوت آن ها می رسد. بازار ارزهای دیجیتال و فارکس، تفاوت ها و شباهت های به خصوصی دارند که بهتر است آن ها را بدانید. عدم داشتن دامنه نوسان و دوطرفه بودن را می توان مهم ترین و رایج ترین شباهت ارزهای دیجیتال و فارکس دانست. اما برای آشنایی با تفاوت های اصلی این دو بازار بزرگ و پاسخ به سوال سرمایه گذاری در فارکس بهتر است یا ارزهای دیجیتال، به موارد زیر توجه کنید.
تفاوت بازار ارز دیجیتال و فارکس
نوسانات روزانه
نوسانات روزانه را می توان رایج ترین تفاوت بین ارزهای دیجیتال و فارکس دانست. به عنوان مثال، نوسانات رایج ترین جفت ارز معاملاتی یعنی EUR/USD در بازار فارکس، طی یکسال حدود 10 درصد است. این نوسانات در دیگر جفت ارزهای فارکس نیز وجود دارد اما نکته مهمی که بهتر است بدانید، پایین بودن این حجم از نوسان است. برخلاف بازار فارکس، ارزهای دیجیتال به بازاری با نوسانات شدید شناخته می شود. همانطور که گفته شد طی یکسال ممکن است اختلاف قیمت بین یورو و دلار تا 10 درصد تغییر کند، حال یا افزایش یابد یا کاهش؛ اما به عنوان مثال بیت کوین ممکن است در یک روز 20 درصد افزایش قیمت پیدا کند و گاهاً این رقم به 300 هم برسد. با توجه به مطالبی که گفته شد، حال متوجه می شوید که چرا در بازارهای پر ریسک مالی به خصوص ارزهای دیجیتال، باید حتماً آموزش ببینید. تا کنون عده زیادی سعی بر فروش پکیج های آموزشی خود در این راستا کرده اند؛ اما کدام را انتخاب کنیم؟ در حال حاظر خانه سرمایه، رمزارز و محمد فاموریان را می توان محدود افرادی دانست که در آموزش ارز دیجیتال خود از هیچ نکته ای صرف نظر نمی کنند و تمامی تجربه های خود را در اختیار دانشجویان قرار می دهند.
حجم معاملات روزانه
بهتر است بدانید که بانک تسویه حساب های بین المللی(BIS)، هر 3 سال یکبار حجم معاملات ارزی جهان را تخمین می زند که طبق آخرین گزارش این بانک که در سال 2019 منتشر شد، حجم معاملات روزانه بازار جهانی فارکس رقمی حدود 6.6 تریلیون دلار بود که قطعاً تا به امروز بیشتر شده است.
همانطور که گفته شد، بازار ارزهای دیجیتال، بازاری غیرمتمرکز است و به همین دلیل رسیدن به رقم قطعی برای حجم معاملات آن کمی دشوار است؛ اما طبق تحقیقات انجام شده، حجم معاملات روزانه بازار ارزهای دیجیتال چیزی حدود 100 تا 500 میلیارد دلار است. این تفاوت بزرگ در میان دو بازار مذکور نشانگر گستردگی بازار جهانی فارکس است. در نظر داشته باشید که هر چقدر اندازه یک بازار بزرگ تر باشد، میزان سفته بازی و دستکاری قیمت ها به صورت مصنوعی کاهش می یابد.
قوانین و مقررات
بازار فارکس یک بازار قانون مند است و محدودیت های مختلفی در معامله های فارکس وجود دارد. بر خلاف فارکس، هدف ارزهای دیجیتال حذف اینگونه محدودیت ها و قانون ها بود که به دلیل غیرمتمکز بودن و عدم وابستگی به دولت در این مورد موفق شد. قوانین که در بازار فارکس وجود دارد توسط دولت ها تعیین شده است اما در ارزهای دیجیتال، این موضوع صدق نمی کند و به همین دلیل است که گاهاً برخی از کشور ها ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام می کنند.
ساعت کاری
بازار ارزهای دیجیتال یک بازار همیشه فعال است! بدین شکل که در بازار ارزهای دیجیتال، تعطیلی مفهومی ندارد و کاربران می توانند در هر ساعت از شبانه روز معامله کنند. در نقطه مقابل بازار فارکس یک بازار 24 ساعته اما از دوشنبه تا جمعه است.
مقایسه درآمد بازار فارکس و ارزهای دیجیتال
درآمد افراد از بازار فارکس بیشتر است یا ارز دیجیتال؟ این سوال یک طرز فکر اشتباه است! چرا که کسب درآمد از هر یک از بازارهای مذکور به موارد زیادی نظیر تحلیل های یک شخص، استراتژی معاملاتی و زمان باز کردن معامله بستگی دارد. اما به طور کلی بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نواسانات شدید برای افرادی که قصد دارند معاملات کوتاه مدتی باز کنند گزینه مناسب تری است و در نقطه مقابل، بازار فارکس برای افرادی که به معاملات بلندمدت علاقه دارند گزینه مناسب تری است. علاقه مندان به یادگیری تمامی روش های کسب درآمد از بازارهای مالی نظیر ارزهای دیجیتال، فارکس، بورس و ... می توانند با مرجعه به وب سایت برترین مدرس ارز دیجیتال در ایران از تمامی تکنیک های آموزشی در این حوضه بهره مند شوند و لذت سبقت از دیگران تجربه کنند.
سوالات متداول
- درآمد از بازار فارکس بهتر است یا ارزهای دیجیتال؟ همانطور که گفته شد، کسب درآمد از هر یک از بازارهای مالی چالش های مختص به خود را دارد و بسته به نوع استراتژی و موارد بسیار دیگر درآمد هر فرد در هر بازار متفاوت است. بنابراین نمی توان گفت که کسب درآمد در کدام بازار مالی بهتر است.
- غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال به چه معنا است؟ برخلاف سایر بازارهای مالی که هر کدام وابسته به دولت یا سازمان خاصی می باشند، ساختار کلی ارزهای دیجیتال اینگونه است که به هیچ ارگان دولتی یا سازمانی وابسته نیستند و در واقع هیچ فردی نمی تواند آن را کنترل کند.
- حجم معاملات روزانه فارکس بیشتر است یا ارزهای دیجیتال؟ به گفته بانک تسویه حساب بین المللی، حجم معاملات روزانه فارکس در سال 2019 به رقم باورنکردنی 6.6 تریلیون دلار رسید. از سوی دیگر تخمین حجم معاملات روزانه ارزهای دیجیتال کمی دشوار است؛ چرا که ارزهای دیجیتال ساختاری غیرمتمرکز دارند. اما طبق تحقیقات انجام شده، حجم معاملات ارزهای دیجیتال عددی بین 100 تا 500 میلیارد دلار می باشد.
- چرا برخی از کشورها بعضی مواقع ارز دیجیتال را ممنوع اعلام می کنند؟ با توجه به اینکه ارز دیجیتال به هیچ ارگان دولتی وابسته نیست پس از هیچ قانون و مقرراتی از طرف دولت پیروی نمی کند که در نتیجه گاهاً موجب می شود تا دولت یک کشور این بازار را ممنوع اعلام کند.