سرپرست فدراسیون وزنهبرداری از اعلام کاندیداتوری برای حضور در انتخابات ریاست این فدراسیون خبر داد.
به گزارش طرفداری، سجاد انوشیروانی سرپرست فدراسیون وزنهبرداری در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت:
باید برنامه ریزی شود و حمایت مستمر از نسل و تیمهای پایه داشته باشیم؛ ارتباط تیمها مستمر برقرار شده و وزنه برداران از ردههای پایه به تیمهای بالاتر منتقل شوند. وزنه برداری رشتهای آسیب زاست و باید نفرات بیشتر و جایگزین برای نتیجه گیری در اوزان حساس و المپیکی داشته باشیم.
وی ادامه داد:
یکی از مشکلات ما در وزنه برداری در حال حاضر دست خالی در اوزان حساس و المپیکی است. المپیاد استعدادهای برتر را برگزار کردیم که خوب بود اما در بحث کمیت و کیفیت رکوردها مشکلاتی داشتیم. فقط تنها ۱۱۶ وزنه بردار در پسران شرکت میکنند که عمق فاجعه را نشان میدهد. حال وزنه برداری در استان ها خوب نیست. فقط ۲۳ استان در المپیاد شرکت کردند که بسیار کم بود. باید درباره آن تدابیری بیندیشیم. یکی از برنامههای ما احداث کمپ است. برای وزنه برداری باید کمپ احداث کنیم. متأسفانه فصل بودجه را از دست دادهایم اما به جد به دنبال بهبود شرایط زیرساختی هستیم، به ویژه اینکه تیم زنان را هم داریم.
سرپرست فدراسیون وزنهبرداری درباره حضور بزرگان این رشته و برگزاری انتخابات عنوان کرد:
قهرمانان نسل های مختلف با مسئولیتهای مختلفی حضور دارند، همدل هستند و برای کمک آمدهاند. معتقدیم باید از همه ظرفیتهای وزنه برداری استفاده کنیم. همه دوستان برند هستند و باید از همه آنها استفاده کرد. انتخابات در اختیار وزارت ورزش است و ما فقط امانتدار هستیم. برای آسیا برنامهریزی کردهایم تا در آسیا کرسی داشته باشیم اما لازمه آن این است که انتخابات سریعتر برگزار شود. با مجوز وزارت ورزش، ثبت نام برای کمیسیون ها انجام می شود تا مقدمات انتخابات میسر شود. خودم نیز برای انتخابات قطعا کاندیدا خواهم شد.
تلاش کردیم جمالی و جهانفکریان را برگردانیم اما نشد
انوشیروانی با اشاره به مهاجرت یکتا جمالی و پریسا جهانفکریان گفت:
تلاشهایی برای بازگرداندن این دو داشتیم اما این دو تصمیم خود را گرفتهاند و پاسخگو نیستند. حتی وزارت ورزش و دستگاههای امنیتی نیز ورود کردند اما میسر نشد. رفتن این دو اتفاق معکوس بود. در وزنه برداری زنان باید ابتدا زیرساختها را از استانها مهیا می کردیم تا وزنه برداری زنان کار را شروع کنند اما بدون این تمهیدات تیم ملی تشکیل دادیم و حالا بعد از چند سال تازه در حال مهیاسازی امکانات هستیم. هنوز در برخی از استان ها هالتر نداریم. در وزنه برداری زنان از پله ۱۰ شروع کردیم و حالا برگشتهایم از پله یک شروع کنیم. باید فضای تمرین مستقل برای بانوان در استان ها مهیا کنیم. خوشبختانه در المپیاد تعداد دختران بیشتر از پسران بود. وزنه برداری زمانبر است و شرایط فیزیکی و آناتومیکی زنان متفاوت از مردان است اما پیشرفت خیره کننده بوده و ما را به مدال المپیک هم امیدوار ساخته.
سرپرست فدراسیون وزنهبرداری در رابطه با نسلسازی در این رشته تأکید کرد:
دو نسل سازی داشتیم؛ ابتدا سال ۲۰۰۰ و یکی سال ۲۰۰۸ که وزنه برداری ما منتفع شد. ستارههای بزرگی ظهور کردند اما امروز دست ما خالی است. از ستاره تهی هستیم. روی تک گزینهها سرمایهگذاری میکنیم. رکوردها پایین است و نفرات جوان نسبت به بزرگسال، رکوردهایشان فاصله زیادی دارد. وزنه برداران وقتی از اردو خارج میشوند و به استان ها بازمیگردند، از فرم خارج می شوند و در فضای حرفهای تمرین نمیکنند. برای بعد از المپیک باید حتما برنامه داشته باشیم و نسلی برای بعد از المپیک بسازیم اما برای المپیک روی ستارههایی که داریم، سرمایهگذاری میکنیم چون مدال اولویت ماست.
بدهیهای معوقه فدراسیون ما را زمینگیر کرده
وی در مورد بدهیهای این فدراسیون تصریح کرد:
بدهی های سنگین ما را زمینگیر کرده؛ یک قلم به شرکت توسعه ۴.۷ میلیارد بدهی داریم. شرکت توسعه به همین دلیل قرارداد ما را تمدید نمی کند و بدون قرارداد اینجا هستیم. بدهی ۳ میلیاردی به اداره مالیات داریم که در حال مذاکره برای کاهش جریمهها هستیم. حتی بدهی مالیاتی پرسنل وزنه برداری هم در این چند سال پرداخت نشده. بزرگترین بدهی ما به استان هاست که بسیار فقیر هستیم؛ آن هم در استانهایی که سرمایهدار هستند اما ذرهای توجه و امکانات به وزنهبرداری تعلق نگرفته. وقتی به سالنها سر میزنیم، شرمآور است. هیچ خانوادهای حاضر نمیشود فرزندش را برای ورزش به این سالنها بفرستد.
انوشیروانی در ادامه گفت:
با مجلس برای بودجه جلسه مهمی خواهیم داشت چون واقعا مشکل داریم. هیچ رایزنی و مذاکرهای با صاحبان صنعت در استان ها نشده که حداقل به وزنه برداری خود استان کمک شود. برای حل مشکل وزنه برداری به دفتر ریاست جمهوری رفتیم و به ما گفتند در این دو دهه تا فدراسیون گلف جهت حل مشکلات و رایزنی برای بودجه به دفتر ریاست جمهوری آمده اما وزنه برداری هرگز نیامده و این عجیب است. شما همین فدراسیون را ببینید، خوابگاهها را ببینید شرایط چقدر بد است. حتی برای نت در مجموعه مشکل داریم. در سیم کشی و لولهکشی هم وضعیت به همین شکل است.
سرپرست فدراسیون درباره رکوردگیریها خاطرنشان ساخت:
اقتدار فوق سنگین چیز دیگری است و همه از ما انتظار دارند. تمام فوقسنگینهای بزرگ جهان اینجا هستند و رکوردهای خوبی زدهاند. برنامه ما همین است که در فوق سنگین به همان اقتدار برسیم. یکی دو تلنت را هم شناسایی کردهایم ولی برای بعد از المپیک هستند تا اقتدار فوق سنگین دنیا را دوباره در دست بگیریم. البته در حال حاضر لاشا تالاخادزده مرزها را شکسته ولی ما هم عقب نشینی نمیکنیم. به علی داوودی گفتهام که میتواند به رکوردهای خوبی برسد؛ ۲۱۵ یکضرب و ۲۶۰ در دوضرب. روی علی تمرکز کنیم قطعا با اختلاف از گور میناسیان عبور میکند.
علیحسینی: چالش بین رستمی و هاشمی ختم به خیر شد
در ادامه نیز سعید علیحسینی، سرمربی تیم ملی وزنهبرداری کشورمان گفت:
علی هاشمی در اردو حضور داشت و خوب شروع کرد اما اردوها را ۱۶ روز تعطیل کردیم و همین موضوع سبب شد تا هاشمی از اردو و تمرین دور بیفتد که سبب عقب ماندن او شد. با توجه به سیاست کیفی سازی که برای جهانی کلمبیا داریم، هاشمی خودش انصراف داد. تنشی بین کیانوش و هاشمی رخ داد اما ماجرا ختم به خیر شد. وزنه برداری بزرگتر از افراد است و نظم اردویی بر همه چیز ارجح است.
وی همچنین پیرامون اردوهای تیم ملی اذعان کرد:
ما وضعیت تیم را می بینیم و رکوردها را رصد میکنیم. درباره داوودی انتقاد شد که رکوردش پایین آمده در حالی که درست نیست چون مصدوم بوده و مدارک پزشکیاش موجود است. رکوردهای علی داوودی بعد از مصدومیت در دوره ما پیشرفت داشته. در یک ضرب در آسیا با ۱۹۰ شروع کرد که خوب بود و در دوضرب ۲۴۳ زد که تا به امروز با چنین رکوردی شروع نکرده بود. بقیه بچهها مثل مجید عسکری و محمد زارعی اصلا جزو تیم ملی نبودهاند و در دوره ما اضافه شدند. آنها در کوتاه مدت به تیم ملی رسیدند. در حالی که تفکر ملی نداشتند و برای لیگ تمرین میکردند. تمامی این بچهها نسبت به رکوردهای خودشان پیشرفت داشتند. اگر زارعی اوت نمیکرد، ما قهرمان میشدیم. روند بچهها در قهرمانی آسیا رو به رشد بود.
مقامی: مرادی قرارداد یک کارمند را به شکل عجیبی تغییر داد
همچنین حسین مقامی، سرپرست دبیری فدراسیون اظهار داشت:
متأسفانه ویرانهای بر جای مانده که حتی سالنهای تخصصی وزنه برداری در استان ها را گرفتهاند. وضعیت فدراسیون، ساختمان و کمپ وزنه برداری را با کشتی مقایسه کنید. همین جا را هم ننواستهاند حفظ کنند و ۷۵ درصد آن را واگذار کردهاند. بدهیهای سنگینی داریم که یک قلم آن ۳.۵ میلیارد به اداره مالیات است. بدهی سنگین اجاره به شرکت توسعه بابت اجاره داریم. باید طبق اساسنامه هر سال مجمع عمومی برگزار کنند و گزارش عملکرد بدهند تا تصویب شود. متأسفانه برگزار نشده و از روزی که آمدیم به دنبال برگزاری بودیم اما خزانهدار سابق به هیچوجه همکاری نکرد و مرادی نیز صورتحسابها را ارائه نداد. ما مجبور به برگزاری مجمع فوق العاده شدیم. برای ارائه بدهیها نیازمند جلسه جداگانهای هستیم چون به اندازهای سنگین است که نمیتوان آن را در یک جلسه جمع کرد. حتی در واگذاری این کمپ و سالن به بخش خصوصی نیز ابهامات زیادی وجود دارد.
وی ادامه داد:
آقای مرادی حاضر نبود با هیچکس قراردادی ببندد؛ به ویژه با کادر فنی. همین «سجاد» سرمربی تیم ملی بود و قرارداد نداشت. کادر اجرایی فدراسیون نیز قرارداد کوتاه مدت داشتند اما چند روز قبل از رفتن قراردادهای بلندمدت با مفاد عجیب بسته است. حتی با کادر فنی تیم ملی که ابنجا نشسته قرارداد ۳ ساله منعقد کرده در حالی که حتی اگر بازنشسته نبود حداکثر یک سال دیگر در فدراسیون باقی می ماند ولی با این وجود قرارداد ۳ ساله بسته تا برای تیم بعدی تعهد ایجاد کرده باشد. قراردادهایی بین کارمندان بسته شده که بسیار عجیب است. کارمندی داشتیم با ۱۰ میلیون حقوق که ناگهان قرارداد بلندمدت با ۱۵ میلیون حقوق بسته؛ بدون هیچ تخصصی. افرادی را بدون تخصص از بیرون آوردهاند و قرارداد طولانی مدت با ارقام بیشتر از افراد متخصص بستهاند که اگر هر کدام را بخواهیم کنار بگذاریم، بار سنگینی مالی برای فدراسیون به همراه خواهد داشت.
سلیمی: برای درست کردن آینده به فدراسیون آمدهایم
بهداد سلیمی، سرپرست نایبرئیسی فدراسیون وزنهبرداری هم در این نشست گفت:
درباره گذشته به اندازه کافی صحبت شده. ما اینجا هستیم که آینده را درست کنیم. وظیفهای که به من محول شده، پیگیری مشکلات تیمهای ملی در همه ردههاست. فعلا تمرکز ما روی تیم ملی برای جهانی کلمبیا است اما برنامهریزی برای تیم نوجوانان را هم طبق برنامهای که هادی پانزوان به ما داده آغاز کردهایم. سعید علی حسینی از بزرگان است و خودش قهرمان جهان بوده و نیاز به کمک فنی ندارد اما پشتیبانی انجام میدهیم. ما اینجا جمع شدهایم که به وزنه برداری کمک کنیم و هر کاری از دستمان بربیاید، انجام دهیم. همه بزرگان جمع شدهاند تا وزنهبرداری از این شرایط خارج شود. اگر ما نتوانیم به وزنه برداری کمک کنیم، دیگر هیچکسی نمیتواند کمک کند. در بحث پشتوانه سازی برنامه ریزی داریم و از المپیاد هم چند استعداد خوب شناسایی کردهایم. برای نوجوانان و جوانان برنامه مفصلی داریم تا شرایط وزنهبرداری تغییر کند.
سلیمی درباره انتخابات کمیسیون ورزشکاران گفت:
امیدوار به کسب کرسی هستیم. کمیسیون ورزشکاران در تمامی نهادها جزو تأثیرگذارترینهاست. رقابت بسیار دشوار و فشرده است چون از هر قاره تنها یک وزنه بردار زن و یک مرد به کمیسیون راه پیدا میکند و با توجه به اینکه آسیا یکی از قطبهای جهانی وزنهبرداری است، وزنه برداران شاخصی داریم. برنامهریزی مدونی برای کسب کرسی داشتهایم چون کمیسیون ورزشکاران ۳ کرسی در هیأت رئیسه IWF دارد و اگر یک صندلی به ایران برسد، بسیار به وزنه برداری ایران کمک خواهد کرد.
باقری: شاید جهش زنان از مردان هم بیشتر باشد
کوروش باقری، مدیر فنی تیمهای ملی وزنهبرداری فدراسیون هم در این جلسه اظهار داشت:
به وزنه برداری بانوان به شدت امیدوارم. در دوره قبل از ما این کار استارت خورده و کارهایی انجام شده که البته برخی چندان مفید نبود. امیدوارم که زنان خیلی زود به کیفیت مدال المپیکی و جهانی برسند و رشد و جهش آنها از مردان هم بیشتر باشد. نخستین کار ما انتشار فراخوان بود تا استعدادهای جدیدی را شناسایی کنیم که البته چندان هم استقبال نشد. در المپیاد چندین تلنت را شناسایی کردیم تا روی آنها کار کنیم. بزرگترین مشکل ما در حال حاضر کمبود امکانات است. در هفت سال اخیر هیچ امکاناتی نه بخش مردان و نه زنان اضافه نشده است.
وی ادامه داد:
در آسیا عمده برنامه ما افزایش توان قدرتی و تکنیکی بچهها بود که جواب داد و خوشبختانه مدال هم گرفتیم اما مهمتر از مدال، افزایش رکوردها بود. فاصله رکوردی با دنیا داریم که امیدوارم ظرف ۲ سال با پتانسیل فعلی و به شکل گلخانهای به این سطح برسیم. بسیار امیدوار هستم. فعلا ۸ نفر در اردو هستند و ۷ نفر میتوانند در جهانی شرکت کنند. برنامه اصلی ما افزایش رکورد است و فکر کنم با ۲ الی ۳ نفر به جهانی برویم.
باقری درباره کسب سهمیه المپیک بانوان گفت:
خیلی دشوار است چون فاصله داریم. مثلا اگر الهام حسینی ۱۰ سال زودتر شروع میکرد، قطعا میتوانست به مدال المپیک هم فکر کند. کسب سهمیه دور از دسترس نیست اما نیاز به پشتیبانی و برنامهریزی دارد. متأسفانه تمرکز فدراسیون روی حل مشکلات است. متأسفم که بگویم در حوزه امکانات به ۳۰ سال قبل برگشتهایم. زمانی که من رده نوجوانان وزنه میزدم، شرایط بهتر بود. تردید ندارم زنان از لحاظ رکوردی خیلی زود به سطح مردان میرسند، به شرطی که امکانات و زیرساخت فراهم شود. با تمرین سانسبندی شده نمیشود به جایی رسید.