سطح بندی عملکرد داوران در جلسه هماهنگی و یکسانسازی نیم فصل ناظران آقا و خانم فدراسیون والیبال توضیح داده و انتظارات از ناظران فنی در هر دسته تشریح شد.
به گزارش طرفداری و به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال، جلسه هماهنگی و یکسانسازی نیم فصل ناظران آقا و خانم فدراسیون والیبال امروز (شنبه 19 آذرماه) با حضور اعضای سازمان لیگ و ناظران والیبال کشور در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال، محسن ترابی رئیس سازمان لیگ، ابراهیم فیروزی رئیس کمیته داوران و منیژه صادقی نایب رئیس کمیته، بهروز جعفری دبیر کمیته، فرهاد شاهمیری عضو کمیته و مسئول اموربینالملل، مسعود یزدان پناه عضو کمیته و مسئول آموزش، شفیقه احدی مسئول هماهنگی داوران بانوان، نادر انصاری عضو کمیته و مسئول هماهنگی داوران ساحلی، لیلی توکلی، فائزه جعفری، حسین پورکاشیان، محمدحسن خوشدل، محمد حسین شفقی و منوچهر پورحسن از اعضای کمیته فنی سازمان لیگ در این جلسه حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه ابراهیم فیروزی با بیان انتظارات، اهم وظایف و مسئولیتهای ناظران داوری را توضیح داد و گفت:
ناظران داوری باید آمادگی مناسب جسمانی، روحی و روانی داشته باشند و از آخرین قوانین و مقررات والیبال و آئین نامهای مطلع باشند. این ناظران باید طبق برنامه در محل مسابقات حضور یافته و از محل اسکان، تغذیه و ترانسفر داوران اطلاعات لازم را کسب کند.
وی ادامه داد:
وظایف ناظران داوری در سه بخش تعریف شده است؛ وسایل و تجهیزات داوری را بررسی کنند، از محل اسکان، تغذیه و ترانسفر داوران اطلاع و از زمان ورود و خروج مطلع شوند و از داوران محلی اطلاعات داشته و قبل مسابقه با داوران اعزامی جلسه کوتاهی داشته باشند.
فیروزی در ادامه گفت:
ناظران باید در جریان مسابقه بر کار داوران نظارت کامل داشته اما در تصمیم گیری داوران و ناظر فنی دخالت نکنند. از عملکرد داوران گزارش تهیه کنند. بعد از مسابقه فرم ارزشیابی داوران را حداکثر یک ساعت بعد بازی از طریق واتساپ به رئیس کمیته ارسال و اصل فرم را به موقع تحویل دهند. بلافاصله بعد از بازی در جلسه کوتاه با داور اول و دوم نکات مهم (قوت و ضعف) را توضیح دهند و در مواقع مهم و ضروری موارد را تلفنی به مسئول کمیته داوران اطلاع دهند.
در ادامه این جلسه ضمن مرور مواردی که در مسابقات پیش اتفاق افتاده بود، پرسشهایی از سوی ناظران مطرح و به آنها پاسخ داده شد.
همچنین در این جلسه در خصوص سطح بندی عملکرد داوران در پنج دسته توضیح داده و انتظارات از ناظران فنی در هر دسته تشریح شد:
سطح یک: عملکرد داوران خیلی خوب و عالی است.
ناظر: فقط ارسال به موقع فرم ارزشیابی کافی است.
سطح دو: عملکرد داوران متوسط است.
ناظر: فقط ارسال به موقع فرم ارزشیابی کافی است.
سطح سه: عملکرد داوران دارای اشتباهات زیادی است.
ناظر: تماس با کمیته داوران و ارسال به موقع فرم ارزشیابی لازم است.
سطح چهار: عملکرد داوران دارای اشتباهات زیاد و تاثیرگذاری منفی باشد.
ناظر: تماس با کمیته داوران و ارسال به موقع فرم ارزشیابی و گزارش مکتوب ضروری است.
سطح پنج: عملکرد داوران دارای اشتباهات زیاد همراه با نقض قانون است.
ناظر: تماس با کمیته داوران و ارسال به موقع فرم ارزشیابی و گزارش مکتوب لازم است.