طرفداری- به دنبال حواشی اخیر در سطح مدیریت استقلال و احتمال بازگشت علی فتح الله زاده به عنوان مدیر عامل به استقلال، جواد زرینچه (مصاحبه جواد زرینچه در مورد علی فتح الله زاده) اخیرا گلایههایی کرد و مدیرعامل سابق باشگاه را به فساد مالی در دورههای متفاوت متهم کرد. زرینچه اعلام داشت که فتح الله زاده پیش از استقلال عکاس مجلهای بود که تنها یک صفحه ورزشی داشت و البته با موتورگازی به عنوان پیک کار میکرد و وقتی به استقلال آمد، به نان و نوا رسید. فتح الله زاده نیز که عادت دیرینهای به انجام مصاحبههای جنجالی دارد خیلی زود جوابیهای داد و اعلام کرد به جز سردبیری یک مجله زیرنظر روزنامه اطلاعات و سابقه ده سال مدیریت اجرایی تئاتر فجر را داشت که این مسئولیت کم از وزارت نبود.
در بررسی سابقه فتح الله زاده، سه دوره متفاوت به عنوان مدیر استقلال به چشم میخورد. بار اول مربوط به سال 1375 میشود که با کمک محمدجواد ایروانی رئیس هیئت مدیره وقت استقلال (سیاستمدار، عضو فعلی مجلس تشخیص مصلحت نظام، وزیر اقتصاد در دهه شصت) به مدیرعاملی باشگاه رسید و هفت سال در این شغل دوام آورد. او همینطور دو دوره دیگر بین 86 تا 87 و سپس 89 تا 93 به عنوان مدیرعامل باشگاه فعالیت کرد و در پنج سال اخیر، همواره با مصاحبهای طولانی و پرتعداد، از آمادگی خود برای بازگشت به استقلال گفته است.
به دنبال صحبتهای فتح الله زاده در خصوص گذشته خود، بر آن شدیم که موضوع را بررسی کنیم. به این منظور تماسی با سامان خلیلیان مدیر تئاتر خیابانی و عضو سیاستگذاری مرکز هنرهای نمایشی انجام دادیم و ایشان قبول زحمت فرمودند تا صحبتهایی در این خصوص انجام دهند که در ادامه میخوانید:
من باب مسئلهای که مطرح شد، پرس و جویی انجام دادم. بابت ادعای آقای فتح الله زاده استعلام کردم و دوستان گفتند که کلام و حضور ایشان در حوزه هنرهای نمایشی صادق است. ایشان در این حوزهها حتی تا اوایل دهه هفتاد به طور مستمر حضور داشتند و حتی تا چند سال پیش هم به عنوان مطلع امور تئاتر حضور داشتند.
آیا سمت ایشان رئیس تئاتر فجر بودند؟
نه، به عنوان یکی از کسانی که در حوزه هنرهای نمایشی بودند، فعالیت میکردند. مرکز هنرهای نمایشی به عنوان تولیت برگزاری تئاتر کشور یکی از وظایفش برگزاری تئاتر فجر است. کسانی که در این حوزه کار میکردند، به صورت تیمی درگیر برگزاری جشنواره میشدند. ایشان دبیر یا رئیس جشنواره تئاتر فجر نبودند اما در این حوزه فعالیت کردند.
از دوست دیگری که در این حوزه به اصطلاح خاک صحنه خورده، در خصوص ارزش و اهمیت تئاتر فجر سوال کردیم. پرسیدیم که آیا مشابه ادعای آقای فتح الله زاده مدیریت تئاتر فجر (حتی در صورت صحت ادعا) به اندازه یک وزارتخانه اهمیت داشت؟
سی و چند دوره از جشنواره تئاتر فجر برگزار شده و همین الان که در گستره بین المللی برگزار میشود و این همه آثار متعدد از شهرها و کشورهای مختلف میآید، همچنان دبیر و مدیر جشنواره تئاتر فجر افراد مطرحی نیستند. یعنی در همین چند سال اخیر هم این مسئولیتها را از مدیران رده پایین انتخاب میکنند، به نوعی مهرههای سوخته و بیبخار. به یاد ندارم که آقای فتح الله زاده در دوره مورد اشاره مسئولیتی داشته باشند اما در آن سالها جشنواره فجر به طور کل عددی نبود و ارزش بسیار پایینی داشت.