از آخرین باری که بلوگرانا بر بام اروپا ایستادند و لیگ قهرمانان را به نیوکمپ آوردند حالا 5سال می گذرد.
بارسایی ها پس از اولین سالِ بدون جامِ خود بعد از 6 سال تغییراتی را در تیم ایجاد کردند.
برای مثال تاتا مارتینو را کنار گذاشته و با بازیکن سابق خود یعنی لوییس انریکه قرادادی امضا کردند.
والدز به صورت آزاد از تیم خارج شد، پویول خداحافظی کرد و فابرگاس و سانچز نیز به فروش رفتند. در عوض آنها با لوییس سوارز قراردادی با ارزش 80 میلیون امضا کردند. آن هم تنها دو هفته پس از این که سوارز در مرحله گروهی جام جهانی شانه کیه لینی را گاز گرفت و مشخص بود که محرومیت طولانی در انتظار اوست. که این طور هم شد و فیفا ال پیستولرو را 4ماه از بازی های رسمی محروم کرد. اما لوییزیتو در مراسم معارفه به هوادران قول داد که دیگر این کار را تکرار نخواهد کرد.
کار به همینجا ختم نشد و براوو، تراشتگن و راکیتیچ نیز دیگر ورودی های باشگاه بودند.
فصل به صورتی درخشان برای آبی اناری ها آغاز شد. آنها در 8 بازی ابتدایی خود هیچ گلی دریافت نکردند. و بازیهای روانی را از خود به نمایش می گذاشند.
محرومیت بارسا از جذب بازیکن در ماه دسامبر به دلیل زیر پا گذاشتن قوانین جذب بازیکنان زیر 18 ساله تصویب شد.
اما اولین بازی که سوارز اجازه بازی پیدا کرد کاتالان ها در مقابل رئالی قرار گرفتند که فصل را خوب آغاز نکرده بود و با دو شکست مقابل سوسیه داد و اتلتیکو اختلاف 4امتیازی با بارسای 22امتیازی داشت. ال پیستولرو در اولین بازی فصل خود هم عملکرد قابل قبولی داشت و در چهارمین دقیقه پاس گل داد. در نهایت اما شاگردان آنچلوتی بودند که در برنابئو با گل های کریس، په په و بنزما با نتیجه 3_1 شاگردان انریکه را شکست دادند و به یک امتیازی آنها رسیدند.
در اروپا بلوگرانا وضع خوبی داشتند و در گروه پاریس، آژاکس و آپوئل با 15 امتیاز صدر نشین شدند و به دور بعدی راه یافتند. 1/8 نهایی به منچستر سیتیِ مانوئل پیگرینی خوردند و توانستند در دو بازی رفت و برگشت 3 بر 1 پیروز شده و راهی دور بعد شوند.
در لیگ هم پس از قهرمانی رئال در نیم فصل با 48امتیاز بارسایی ها بلعخره در هفته 26ام و پس از پیروزی مقابل رایووایکانو و شکست رئال مقابل بیلبائو موفق شدند به صدر جدول برسند. در28امین هفته و پس از پیروزی مقابل رئال اما بارسا اختلاف خود را با رقیب دیرینه به 4امتیاز رساند.
در مرحله 1/4 نهایی نیز به پاریسی برخورد کردند که در دور گروهی تنها شکست آنها را در پارک دِ پرنس با نتیجه 3_2 رقم زده بود. اما این بار شاگردان لوران بلان نتوانستند مشکلی برای کاتالان ها ایجاد کنند و در مجموع 5_1 شکست خورده و از دور رقابتها کنار رفتند.
مرحله بعد لیگ قهرمانان نوبت بایرنِ پپ گواردیولا بود. پپ پس از جدایی از بارسا اولین باری بود که در مقابل آنها قرار میگرفت.
این بازی از حیث دیگری نیز ویژه بود چرا که مانوئل نویر پیش از بازی کری سنگینی برای لیونل مسی خوانده بود و اظهار کرده بود که به او نشان می دهد رییس چه کسی است و به نوعی کدام یک از آن دو بهتر هستند. مصاحبه ای که سخت به ضرر گلر ملی پوش بایرن تمام شد چرا که مسی در بازی رفت در 76امین دقیقه روی توپگیری و پاس دنی آلوز با شوتی سهمگین از پشت محوطه جریمه به کنج دروازه نویر، دروازه او را گشود.
اما این پایان کار نبود لئو که از مصاحبه مانو به شدت عصبانی بود 3 دقیقه بعد روی حرکتی زیبا ابتدا با یک سر توپ فوتبال ژروم بواتنگ_بهترین مدافعِ وقتِ اروپا_ را به نحوی به اتمام رساند و سپس با یک چیپِ پای مخالف به سوپر مانو فهماند کت تنِ کیست.
بارسا آن بازی را 3_0 با پیروزی پشت سر گذاشت و در مونیخ با قبول شکست 3_2 در نهایت موفق شد 5_3 تیمِ گواردیولا را پشت سر بگذارد و به فینال برسد.
بلوگرانا 5 روز بعد از حذف بایرن توانستند با تک گل کینگ مسی پیروزی 1بر0 برابر اتلتیکو به دست آورند و قهرمانی خود در لالیگا را مسجل کنند.
کاتالان ها در آخرین بازی خود در لیگ نیز مقابل دپورتیوو متوقف شدند. 8 روز بعد به فینال کوپا دل ری مقابل بیلبائو رسیدند و در آنجا با نتیجه 3_1 از سد بیلبائو گذشتند و دومین جام خود را در فصل گرفتند.
6 روز بعد اما موعد بازی در مقابل یوونتوس در برلین بود. آبی اناری ها یوونتوس را نیز با نتیجه 3_1 از پای در آوردند و ویترین سالانه خود را مملوء از جام.
در کل فصل آنها 60 بازی انجام دادند 50 پیروزی 6 شکست و 4 تساوی کسب کردند. یعنی بهترین فصل تاریخ باشگاه.
در این 60 بازی پسرانِ آبی و اناری انریکه 32 گل خورده و 141 گل به ثمر رساندند که 122تای آن سهم مثلث آتشین خط حمله آنها بود.
بررسی خطوط بارسا در فصل 2014_2015
لوییس انریکه در آن فصل پس از خروج والدز، کلودیو براوو و تراشتگن را به خدمت گرفت.
براوو به عنوان دروازبان اصلی در لیگ و تراشگتن هم به عنوان دروازبان جانشین و اصلی در لیگ قهرمانان و کوپا دل ری به میدان می رفت.
در قلب خط دفاعی آنها کارلِس پویول را در ایستگاهِ فصل قبل پس از 19سال حضور در نیوکمپ پیاده کردند.
جرارد پیکه که پس از 5سال زوجِ خود در خط میانی را از دست داد و انتظار جذب دفاع وسط بزرگ مثل تیاگو سیلوا را داشت اما با خریدِ ژرمی متیو روبرو شد و خیلی زود متوجه شد که متیو زوجی کارسازی برای او نخواهد بود و با تصمیم مربی ترجیح داد تا با خاویر ماسکرانو هماهنگ شود که خیلی هم خوب این کار را انجام داد و خیلی زود با مردِ آرژانتینی زوجی را تشکیل داد که بتوان به آنها تکیه کرد. آبی اناری ها با زوج پیکه_ماسکی در 8هفته ابتداییِ لیگ گلی دریافت نکردند. ذخیره های آنها مارک بارترا(3گل و 1 پاس گل در لیگ) و ژرمی متیو بودند.
جرارد پیکه در 46بازی7گل به ثمر رساند.
دنی آلوز در دفاع راست 6 سال بود که برای بارسایی ها ایفای نقش میکرد و چه در دفاع چه در حمله عملکرد خیره کننده ای از خود به نمایش می گذاشت.
این بازیکن برزیلی در لیگ قهرمانان 4پاس گل داد.
برای رقابت با آلوز هم داگلاس پریرا جذب شده بود.
یوردی آلبا که دو سالی بود از والنسیا به بارسا بازگشته(8سال در لاماسیا حضور داشت) اما انتخاب اولِ لوییز انریکه بود و با دوندگی و سرعت بالای خود سمت چپِ تیم را به خوبی در دست گرفته بود.
44بازی، 2 گل و 3 پاس گل هم کارنامه فصل او بود.
ذخیره او آدریانو کوریا بود.
اما در خط میانی سالِ آخری بود که نیوکمپ نظاره گر بازیهای درخشانِ مثلثِ دوست داشتنی و خلاقِ بوسکتس_اینیستا_ژاوی بود.
ژاوی هرناندز پا به سن گذاشته بود و با اعلام خود آخرین فصل حضورش در باشگاه کاتالانی پس از 24 سال را پشت سر می گذاشت. هرناندزِ دوست داشتنی در ترکیب اصلیِ لوییس انریکه حضور نداشت و راکیتیچ تازه وارد جای او را گرفته بود.
ژاوی گاها به عنوان یار تعویضی به کمک تیم می آمد. آخرین بازیِ او در نیوکمپ مقابل بیلبائو در فینالِ کوپا دل ری بود که به عنوان یار تعویضی به بازی آمد و بارسا با دبل مسی موفق شد3_1 بیلبائو را شکست دهد تا ژاوی با جام با نیوکمپ خداحافظی کند.
ژاوی آمار 2گل و 8پاس گل را در لیگ به ثبت رساند.
سرخیو بوسکتس در تیمِ انریکه در نقش holding midfielder یا همان هافبک نگه دارنده ایفای نقش می کرد.
سرخیو توانایی خاصی در دادنِ پاس های کوتاه و کنترلی با دقت بالا ، پاس های ریسکی با طول زیاد، قدرت ریتم دهی به بازی تیم و پارامتر های قابل قبولی در خط دفاعی مثل پر کردن و شناسایی فضاهای Half_Space را دارد به همین دلیل مهره قابل اتکایی برای بارسا بود.
آمار هشت پا 47 بازی 1 گل و 2پاس گل بود.
ایوان راکیتیچ در فصل آخر ژاویِ بزرگ او را نیمکت نشین کرده بود و هافبکی تعین کننده برای بارسا به حساب می آمد بگذارید یک جمله از ژاوی برایتان بازگو کنم "راکیتیچ و مودریچ کاملترین هافبکای اروپا هستند"
راکیتیچ جزو بازیکنان آندرریتد بارسا محسوب میشد. او در پست 6 و در کنار بوسکتس هافبکای عقب زمین را تشکیل میدادند. بوسکتس در نقش هافبک نگهدارنده ظاهر میشد و بازیسازی را از عقب انجام میداد و راکیتیچ وی را پوشش میداد و در نقش مکمل به بهترین شکل انجام وظیفه میکرد. نقش دیگر مرد کروات گرفتن نبض بازی و بازیسازی بود.
در ابتدای حضورش در تیم درک بسیار مناسبی از بوسکتس داشت و زوج خوبی را با او تشکیل داده بود اما خب رفته رفته و به هر علتی افت کرد و حالا هافبکی نیمکت نشین در تیمِ ستین به شمار می رود.
آمار او در58 بازی 8گل و8پاس گل بود.
آندرس اینیستا در غیاب ژاوی در بازیها دستبند کاپیتانی تیم را بر بازو میبست. دون آندرس در آن فصل بعدِ بیش از یک دهه همکاری با زوج اسپانیایی خود این بار مجبور بود بارِ خلاقیت خط میانی تیم را یک تنه به دوش بکشد و موفق نیز عمل کرد. هر بار که مثلث هجومی تیم در مقابل قلعه دفاعی حریفان دچار مشکل می شد نقاشِ تیم وارد عمل می شد و با پاس های هنرمندانه خود کار را برای تیم در می آورد.
اگر فینالِ سی ال را به یاد داشته باشید اینیستا پاس گل اول را به راکیتیچ داد و در نهایت هم بهترین بازیکن زمین لقب گرفت. با5پاس گل هم به همراه مسی بیشترین تعداد پاس گل درچمپیونز لیگ 2014_2015 را داد. در سال 2015 هم بعد از مسی به عنوان بهترین بازیساز سال انتخاب شد.
نقاش 6پاس گل و 3گل در فصل داشت.
رافینیا آلکانتارا و سرخی روبرتو هم دیگر بازیکنانِ در دسترسِ انریکه برای پست میانی بودند و به عنوان یار تعویضی و بازیکن فیکس برای بازیهای کم اهمیت مثل بازی با دپورتیوو در هفته پایانی لیگ پس از قطعی شدن قهرمانی عملکرد های قابل قبولی از خود ارائه میدادند.
آمار روبرتو 18بازی یا دقیق تر 917دقیقه و 2 گل بود.
رافینیا هم 36 بازی معادل 1689دقیقه و 2 گل.
و اما خط هجومی که بلوگرانا 3+1بازیکن تاپ و تعین کننده در اختیار داشتند. مسی، سوارز، پدرو و یک بازیکن دیگر.
کینگ مسی 57 بار برای آبی اناری های به میدان رفت و موفق شد 58 گل و 31 پاس گل به ثبت برساند. شاید بتوان گفت 3گانه رویایی فصل بدون حضور لئو چیزی در حد غیر ممکن میبود. اما اوج تاثیر گذاری او در نیمه نهایی و فینال سی ال بود در مجموع دوبازی رفت و برگشت در مقابل بایرن موفق به زدن 2گل و دادن 2پاس گل شد. در فینال هم عملکرد مهم و تاثیرگذاری داشت.
کوچِتینی اما توپ طلای سال را نیز علی رغم مصدومیت بلند مدت در فصل 2015_16 از آن خود کرد. تاثیر گذارترین و بهترین بازیساز 2015 نیز شد و از میان 54 رای موجود 49 رای را برای تصاحب عنوان بهترین بازیکن سال اروپا بدست آورد.
گل قهرمانی بارسا در لیگ را نیز پسرک آرژانتینی در دروازه اتلتیکو قرار داد. به همراه کریس و وینگر چپِ بارسا با 10گل آقای گل سی ال لقب گرفت. 18 پاس گل در لیگ داد و آقای پاس لقب گرفت اما آقای گلی را در رقابتی تنگاتنگ با به ثمر رساندن43گل و با اختلاف 5 گل به رونالدو باخت.
در کلِ فصل در 57 بازی 58 گل و 25 پاس گل از خود به ثبت رساند
لوییس سوارز که به علت محرومیت 4ماهه فیفا از ترکیب دور ماند انگار در دوران محرومیت به خوبی تمرین کرده بود. در هفته 9ام در مقابل رئال فیکس بازی کرد و پاس گل هم داد و تا دقیقه 69 هم که با پدرو تعویض شود عملکرد قابل قبولی داشت. اما این بازی مانند سرابی بود برای هواداران چرا که لوییزیتو در هفته های آتی به علت تغییر پست در امر گلزنی به مشکل خورده بود و به عنوان وینگر راست ایفای نقش میکرد و عملکرد بدی هم نداشت اما بارسایی ها از او انتظار گلزنی داشتند. پس از صحبت با انریکه ال پیستولرو ب نوک خط حمله رفت و مثلث مخوفی را با دو بال تیم تشکیل داد. اولین گل او در بارسا در مقابل آپوئل بود. در هفته18ام در بازی با اتلتیکو اولین بازیِ فصل بود که مثلث کشنده نهاجمی تیم هر سه گلزنی کردند عملکرد مرد اروگوئه ای به حدی خوب بود که سیمئونه در مصاحبه پس از بازی اذعان داشت که سوارز بازیکنی است که تفاوت هارا رقم میزند.
کوسه ی نیوکمپ در کل فصل در 43 بازی 25 گل زد و 21پاس گل داد.
پدرو رودریگز که کم کم به در های خروجی باشگاه نزدیک می شد توانست در کل فصل 11 گل برای باشگاه به ثبت برساند. با وجود مثلث خط حمله بارسا بازیهای اندکی به او میرسید و اکثرا به عنوان یار تعویضی و ذخیره به بازی می آمد.
فصل بعد علی رغم تمجید های بازیکنان پدرو از باشگاه خارج شد. بوسکتس برای راضی کردن او به ماندن گفت:" پدرو در بارسلونا دقایق زیادی بازی نمی کند و به همین دلیل است که قصد دارد ما را ترک کند اما امیدوارم او تغییر عقیده داده و همچنان در بارسلونا بماند."
ماسکرانو نیز ضمن جادوگر خواندن پدرو، از او خواست که بارسا را ترک نکند. اینیستا هم در مورد پدرو گفت که امیدوار است او همچنان در بارسا بماند و کمک کند این تیم جام های بیشتری کسب کند.
مسی نیز در مورد پدرو چنین گفت:"پدرو شایسته همه تعریف و تمجیدهایی است که از او می شود. هر تصمیمی که بگیرد به آن احترام می گذاریم اما امیدوارم بهترین تصمیم ممکن را بگیرد."
در50 بازی و 2300دقیقه موفق به زدن 11گل شد.
*خائنین جایی در تاریخ بارسلونا ندارند.